Foto: MIKAEL SVENSSON

Besvikna miner på Brogårdsvallen

Fotboll

Såväl Holmalund som Tidaholm kände nog att dom borde vunnit matchen efter att man spelat 1–1 (0–0) på torsdagen.
– Det känns som att två besvikna lag gick av banan, säger HIF-målvakten Olof Saarinen.

Snacka om scenförändring. Efter en första halvlek där Holmalund dominerade spelet mer eller mindre totalt och skapade mängder av chanser, fick man i andra kriga för att hålla kvar i den poäng man hade efter Tidaholms 1–1.

– Det är besviket just nu. I första spelar vi jättefint men får inte med oss det spelet, trots att vi snackade i halvlek om att fortsätta med ett bra go. Det händer något när vi gör 1–0, vi börjar slå ifrån oss och inte spela lika tryggt, konstaterar Olof Saarinen, målvakten vars storspel höll kvar Holmalund i matchen i den andra halvleken.

Men det hjälpte inte mycket då han tog på sig Linus Johanssons 1–1.

– Det är alldeles för snäv vinkel för att få in bollen därifrån. Jag är sjukt besviken på mig själv, det får inte hända.

Men du revanscherar dig rätt bra efter det?

– Jo, men samtidigt så hjälper det inte nu efter matchen. Man kanske kan vara nöjd i efterhand men målet är så oerhört kostsamt idag.

Som sagt, första halvlek ägde Holmalund. Anfallsduon Anton Stenseke och Dejvid Hasan hittade ett fint samarbete gång på gång och hur det inte blev mål på någon av de flera klara chanser HIF skapade visste nog inte spelarna själva ens.

Tidaholm hotade mer eller mindre bara på fasta situationer, och där behövde Olof Saarinen inte förta sig. När sedan Anton Stenseke fick in den rättvisa 1–0-bollen i sjätte minuten var känslan att Holmalund bara skulle öka.

Men tre minuter senare satt 1–1 och sedan tog Tidaholm över mer och mer. I slutskedet av matchen hade Dennis Bergström två kanonlägen till vinstmål för gästerna, men Daniel Svensson tacklade bort den första och vid den andra tog bollen stenhårt i kryssribban och ut.

– Vi har en riktigt bra känsla med oss i paus. Dom skapar ju nästan ingenting, men efter målet… Jag vet inte, vi har haft bekymmer innan med att tajta till direkt efter ett mål. De första fem minuterna är så jäkla viktiga. Just nu är det bara riktigt surt, säger Olof Saarinen.

Krysset innebar att Holmalund fortsätter jaga första segern på hemmaplan i årets division III.

– De där jäkla kryssen är så tråkiga, dom ger ju nästan ingenting. Man måste få med sig de där treorna, speciellt på hemmaplan. Vi spelar ju bra fotboll tycker jag, det handlar bara om att få in bollen, säger Olof Saarinen till sist.

Fler kommentarer i lördagens AT.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det