Foto: STEFAN SAMUELSSON
EN TUR OCH RETUR MINDRE. Den sena kvällsturen med linje 560 på lördagar läggs ner.

Kvällsbuss till Sollebrunn tas bort

Alingsås

Den sena kvällsturen på lördagar från Alingsås till Sollebrunn och tillbaka tas bort när Västtrafik inför ny tidtabell.
Alingsåspendeln får däremot tätare avgångar på lördagar i sommar.

Den nya tidtabellen införs nästa söndag, den 14 juni. Den innehåller inte så många förändringar för området Alingsås, Vårgårda och Herrljunga.
Glädjande för resenärer med Alingsåspendeln är att den körs med halvtimmestrafik på lördagar under sommarperioden och att sommarperioden förlängs från sex till sju veckor.

De som brukar åka med buss 560 från Alingsås till Sollebrunn klockan 23.00 på lördagar får dock välja ett annat färdsätt. Den bussturen tas bort, inte bara i sommar utan tills vidare, på grund av för få resande. Det gäller också avgången 23.40 från Sollebrunn tillbaka till Alingsås.

Sista bussen till Sollebrunn kommer att gå klockan 18.00 på lördagar i fortsättningen. Enligt Anders Sandahl, pressinformatör på Västtrafik, drogs en del turer med få resenärer in redan för några år sedan, i samband med en större besparing i hela regionen. Då ville Västtrafik dra in den här kvällsturen på linje 560, men Alingsås kommun beslutade att köpa till den. Nu har kommunen upphört med sitt tillköp.

En annan förändring i nya tidtabellen är att en daglig tur med linje 542, Sollebrunn-Långared-Alingsås, ställs in mellan 29 juni och 31 juli. Det gäller avgången klockan 17.30 från Alingsåsterminalen.

Västtågen har färre avgångar under den sju veckor långa perioden med sommartidtabell. För tågen till och från Falköping-Jönköping är det två veckor mindre med sommartider i år än tidigare. För tågen till och från Skövde är det däremot en vecka mer med sommartider.

Hela artikeln var införd i torsdagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

5 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Den 14 juni kommer ungdomar, nyanlända och alla pensionärer som får åka fritt inte kunna komma dit de ska.
    Hur ska helgturister komma ut till sina mötesplatser?
    Det här skapar än mer vi och dom.

    • Jo Anders! 18 miljoner till kommunen är bra pengar,men med 12 miljoner kr i underskott till berörda nämnder,så blir det inte mycket kvar till skola,äldreomsorg, taxi till skolelever,ombyggnad av busshållplats Kvarnberget och nya cykel leder i Bjerke! Man får avvakta budgeten i höst, om pengarna fördelas rättvist? Politikerna har olika uppfattningar om saken!

  2. Finns ingen anledning att köra runt i stora tomma bussar. Bättre att satsa på ringlinje som kör när det faktiskt finns folk som vill åka.

  3. Inte särskilt glädjande för de som bor i orterna Hemsjö, Långared och Sollebrunn ! Även om det är mindre folk på vissa turer, bör kommunen även satsa på resenärer som bor utanför Alingsås tätort! Dåligt att dra in vissa turer! Folk blir förbannade! Kommunen fick ju 18 miljoner kr i statsbidrag innevarande år !

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det