Arkivfoto: BOSSE ÅSTRÖM
VÄRDINNA. Ylva Lundin bjuder i helgen in både allmänheten och deltagare i Ecotopia Biketour till sin gård i Loo utanför Sollebrunn.

Cykeltour mellanlandar i Loo

Alingsås

Nätverket Omställning Alingsås gästas i helgen av Ecotopia Biketour.
Miljöintresserade cyklister från olika länder kommer hit för att utbyta erfarenheter.
– Ett trevligt sätt att umgås, tycker en förväntansfull Olivia Florian.

Olivia Florian är medlem i Omställning Alingsås och ser fram emot helgens besök.

– Vi tycker att det är jätteroligt att de valt ut Omställning Alingsås som ett av de projekt de vill besöka. Det ska bli spännande att träffa cyklisterna och höra om deras erfarenheter, säger hon.

Får delta i arbetet

Cyklisterna, som deltar i årets tour, kommer att anlända till Alingsås någon gång under fredagen. Här ska de bo på på Östängs gård, som drivs av Ylva Lundin och Jonas Dahl. På gården i Loo ägnar de sig åt djurhållning och småskalig grönsaksproduktion – och besökarna kan räkna med att få hjälpa till med arbetet på gården. 

– Vi kommer att erbjuda dem att vara med och måla ladugården, bygga hasselstaket och slå med lie, berättar Ylva Lundin, som tycker att det är lättare att lära känna andra när man jobbar tillsammans.

Öppet hus på lördag

Hela lördagen kommer det att vara öppet hus på gården, så då har även allmänheten chansen att hjälpa till med arbetet och prata med deltagarna i touren.

Olivia Florian berättar att det var Omställning Alingsås som blev kontaktade av Ecotopia Biketour, men att de inte vet exakt hur många som kommer eller vilka länder de är ifrån.

Vad tror du att ni kan lära dem?

– Vi kan ju bland annat berätta om de arrangemang som vi har tagit inititiv till eller medverkar i, som alléloppisen, Cykelköket och Framtidsveckan.

Vad kan ni lära av dem, då?

– Jag är nyfiken på hur de bor och hur deras miljöengagemang ser ut. Om de har något mer än cyklingen gemensamt, säger Olivia.

Innan cyklisterna anländer till Alingsås på fredag kommer de att besöka Bossgården utanför Falköping för att sedan cykla vidare till Stenungsund på söndag. 

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det