Foto: Bosse Åström

Christian Bäckman avslutar karriären

Ishockey

Efter långt funderande har Christian Bäckman bestämt sig. Nu lägger han av med ishockeyn.
– Det är klart att jag slutar med blandade känslor, säger han till Alingsås Tidning.

Karriären började i Alingsås och slutar i Göteborg. Efter sex raka säsonger i Frölunda HC – men även spel i NHL och landslaget – väljer Christian Bäckman, 35, att avsluta sin hockeykarriär.

– Det är något jag gått och funderat på under en längre tid. Det har handlat om flera delar, som hur jag presterat på isen, men också hur kroppen har känts den senaste tiden, berättar han.

– Jag har inte kunnat träna som jag velat, speciellt med tanke på mina knän som har känts sämre. Jag har inte kommit upp i den nivån som jag haft en bild av i mitt huvud. Det är klart att det har tärt en del på mig. Det har varit mentalt svårt att hantera. Men jag har förstått att många spelare i min ålder känner likadant.

Hur känns det att ta beslutet?

– Klart det känns jobbigt att lämna. Ishockeyn har varit allt för mig under hela mitt liv. Samtidigt är jag stolt över allting jag fått vara med om. Att jag fått skrinna in inför ett fullsatt Scandinavium, vunnit viktiga matcher. Men jag vet inte om det går att ersätta den kicken nu. Den är så speciell. Det är klart det känns konstigt att inte riktigt veta vad som väntar nu i höst.

Vad ska du göra nu?

– Just nu känner jag att jag vill ha lite distans från ishockeyn. Men vad det blir vet jag inte riktigt. Jag är intresserad av ekonomi, att placera pengar, investeringar. Men jag ska låta allting landa nu.

Inget inom ishockeyn alltså?

– Just nu känner jag inte så. Men det är klart att det kan ändras i framtiden. Om fem år kanske jag känner att jag måste tillbaka till ishockeyn. Men jag är nyfiken och spänd att få testa någonting nytt nu. Att börja en ny del av mitt liv. Och så kommer jag få mer tid för min familj nu. Det känns fint.

Du har haft problem med en hjärnskakning. Hur mår du i dag?

– Jag känner mig återställd. Men det är klart att det där var en grej som var obehaglig att gå igenom. Jag själv var aldrig rädd för att spela igen, men jag funderade på hur det påverkade mig. Det är så svårt när det gäller hjärnskakningar. Allt är så individuellt. Ingen vet hur många smällar som krävs för att det ska gå riktigt illa. Klart det är skönt att jag inte känner av några symptom nu.

Läs mer om Bäckmans beslut i tisdagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det