Foto: BOSSE ÅSTRÖM
Antonia Ferm Sandberg, Holmalunds IF.

”Nu gäller det att bryta ihop och komma igen”

Gästbloggen

Antonia Ferm Sandberg, lagkapten i Holmalunds IF, bloggar den här veckan om fotboll och om sitt laget i toppen av division 1. Flera spännande matcher väntar.

Söndag 9 augusti

Hej söndag och mitt sista inlägg.
Igår var IK Rössö numret för stort för oss. På uppvärmningen visade vi vilja och det såg riktigt bra ut. Det händer något i början av matchen som gör att vi blir lite tillbakapressade och hittar inte vårt spel överhuvudtaget i första halvlek. Vi slarvar i passningar och vi går inte riktigt dit i närkamperna. I Början av andra halvlek har vi vår bästa period i matchen, men den varar inte tillräckligt länge. Det blir istället Rössö som gör 1-0. Dom gör sedan också 2-0 på övertid då vi flyttade upp laget.

I tisdags mot Skövde KIK blev vi bortskämda med vår inställning och vilja. Igår saknade vi den, vilket också märktes tydligt. Rössö var det bättre laget helt enkelt. Nu gäller det för oss att bryta ihop och komma igen. Det brukar vi vara ganska bra på, tycker jag. 

Till något som är lite roligare då. Idag spelar vi en välgörenhetsmatch för Barncancerfonden kl 16.00 i Magra. Annorlunda idag är att det varken är tjejer eller fotbollsspelare som står som motståndare, utan killar och dansbandsmusiker. Vi möter alltså Dansbandslandslaget. Ett ihopplockat lag med musiker från dansband i hela Sverige. Det ska bli kul. Kom gärna och titta!

I morgon är det dags för ytterligare en match. På Brogårdsvallen. Allsvenska Kopparberg/Göteborg i Svenska cupen kl 19.00. Där hoppas vi på storpublik! 

Detta var mitt sista inlägg. Tack för att du har läst. Ha det gött!

Fredag 7 augusti

Hej fredag!
Då var det fredag och förberedelserna inför morgondagens match mot IK Rössö fortsätter. Idag är vi helt fotbollslediga.

Som jag skrivit tidigare så är detta verkligen en tuff vecka, nog en av de tuffaste i år, den innehåller verkligen mycket fotboll. För det första har vi alltså två seriematcher denna vecka. För det andra möter vi allsvenska Kopparberg/Göteborg i Svenska cupen på måndag. Och för det tredje så spelar vi nu på söndag en match mot dansbandslandslaget kl 16.00 i Magra. En välgörenhetsmatch för Barncancerfonden. Mer om den i söndagens inlägg. Det gäller att förbereda sig rätt vill jag lova.

Lite inför matchen i morgon då. Alla verkar ha lagt tisdagens match åt sidan för att fokusera på en ny. En match som är minst lika viktig. I morgon är det dags att möta serietvåan, IK Rössö Uddevalla, som precis som vi har en seger med sig från senaste omgången. Det är en riktig 6-poängsmatch och en seger för oss innebär nio poängs ledning. Det hade suttit fint.

Rössö har verkligen ångat på det senaste. Dom är också det laget som gjort absolut flest mål i serien. Så vi får se upp.  I våras blev det oavgjort på Brogårdsvallen, 1-1, och enligt mig var det ingen vidare insats av varken oss eller Rössö. Jag tror att båda lagen är ganska sugna på att visa vad vi faktiskt går för. Det kommer bli kamp i 90 minuter. Det ska bli kul.

Stämningen i gruppen är lika positiv som vanligt och man märker att det snart är match. Visst är det kul att träna, men jag tror jag kan tala för alla när jag säger att det är matcherna man brinner för lite extra.

Inte nog med att det är match imorgon, utan det är även min födelsedag, och vad skulle kunna sitta bättre än en seger i present. Nu kör vi!

Onsdag 5 augusti

Hej bloggen!
Det är onsdag och dagen efter match. Det känns i kroppen. Igår fick vi med oss tre härliga poäng. Det var otroligt skönt att få  denna revansch, som vi längtat efter. Liksom förra året, och även i år, så är det något speciellt med att möta just Skövde KIK. 

Hur som helst. Vi är fortfarande serieledare! Det är underbart!!

Lite om matchen då. Jag tycker att vi sätter bra fart från första stund, och hittar ganska snabbt våra positioner. Vi får göra 1-0, vilket också blir halvtidsresultatet. I andra halvlek satte alla i en extra växel, och där visar vi vilket lag som är bäst för dagen. Det var kamp i 90 minuter och domarna hade ingen lätt match att döma. För att sammanfatta denna matchen så kan jag säga att det är en helhjärtad insats av samtliga, både spelare och ledare. Vi visar en inställning idag som är helt otrolig. Prodér talade om efter slutsignalen att han grät inombords. Då måste vi ju ha gjort något bra. En sån här dag är det riktigt kul att spela fotboll.

Sen till förutsättningarna inför denna matchen. Tidigare under gårdagen fick vi reda på att vår målvakt, Amanda Olsson fått halsfluss. Moa Edrud borta på landslagssamling. Och därmed hade vi ingen målvakt tillgänglig. Självklart gick inte Skövde med på att ändra matchen. Den som fick vakta nätet blev vår 18-åriga Hanna Rasmussom som nyligen blivit överskriven till A-laget från akademin. Att hon är utespelare, men får debutera som målvakt är kanske inget som sker vanligtvis. Hon gör det bra, och jag är imponerad över att hon bara plockar på sig handskarna utan någon som helst kommentar och bara kör. Snacka om lagspelare. Idag gör vi det tillsammans och har bestämt oss redan innan matchen att vi ska vinna.

Innan jag avslutar detta måste jag också berömma Mikael Prodér som har tagit oss med storm. Det engagemanget han visar och hur han tränar oss är så mycket mer än bara bra.

I kväll har vi en frivillig träning, och i morgon kör vi ett obligatoriskt pass där vi börjar ladda om ordentligt inför nästa match som är redan nu på lördag. Nu tänker jag leva på rosa moln resten av dagen, och njuta av denna seger. Vi hörs!

Tisdag 4 augusti

Hej tisdag och gameday!
Idag står Skövde KIK för motståndet, och som jag skrev igår är det det enda laget som besegrat oss i år, och självklart är vi revanschsugna. Det är bara seger som gäller, gärna med flera mål. Det skall vara förnedring. Skövde ska ångra att dom ens ställt upp med ett lag i år, som Prodér hade sagt.

Efter förlusten i DM i torsdags, som för den delen var en match där vi inte alls kom upp i vår nivå, så är vi nu taggade på en ny match. I serien har det ju faktiskt gått ganska bra för oss. Just nu står vi som serieledare, och så ska det förbli! Under vårsäsongen gjorde vi några riktigt bra matcher, men även ett par väldigt färglösa. Dock lyckades vi få med oss en del poäng även i dom matcherna. Vi får hoppas att flytet är med oss även under hösten.

Trots att det har hänt en del i år: Tränarbyte mitt under säsong, flera skador, spelare som lämnat för studier i USA nu i höst, så tror jag att det är vårt år i år. Det är också nu våra yngre spelare kommer in. Vårt akademilag, som gått som på räls i år. Många av dom håller riktig hög klass, och vi har plockat upp ytterligare några stycken som ska förstärka oss i höst. Det ger mig minnen från när jag själv var i 15-årsåldern och blev upplockad i Holmalunds A-lag.

Hur man förbereder sig för match är nog ganska olika. Men något som jag tror att alla har gemensamt är att äta, dricka och sova ordentligt. För mig har det alltid funkat bäst att inte tänka så mycket. Jag lyssnar gärna på ett par goa låtar på väg ner till samlingen, sen är jag redo. Det är precis vad jag ska göra idag.

Jag hoppas att så många som möjligt tar sig ner till Brogårdsvallen ikväll kl 19.00 för att stötta oss i vår fortsatta kamp mot Elitettan.

Måndag 3 augusti

Hej!
Då var det min tur att testa att blogga. Jag tänkte börja med att berätta lite om mig själv, om mitt lag och om hur fotbollen blev en del av mitt liv.

Jag var 10 år och hade aldrig rört en fotboll mer än på gympan i skolan. Jag höll på med hästar och trodde väl att jag hade hittat min grej. Men en dag frågade en kompis om jag ville följa med på en fotbollsträning med Herrljunga SK. Veckan efter var det Kycklingcupen och det var där allt rullade igång.

Från att egentligen inte veta hur fotboll gick till eller vilken fot jag skulle skjuta med så blev det något som jag sysslade med varje dag för att bli så bra som möjligt. Jag minns alla mina sommarlov som bollen och jag spenderade hemma på gräsmattan i Herrljunga. Det var då jag tränade upp mig och blev tvåfotad. Min favoritfint är också just tvåfotaren.

Mina föräldrar var väldigt skeptiska och trodde absolut inte att det var något för mig. Nu i efterhand har de berättat att de sa till varandra: ”Ja, men hon kan väl få prova då, så kommer hon nog märka själv att det inte är något för henne”. Idag är dom mina allra största fans.

Jag har spelat i en hel del olika klubbar och fått testa på flera olika typer av gemenskap, tränare, strategier, spelplaner m.m. Det har format mig till den spelare jag är idag.

För er som inte vet så kom jag tillbaka till Holmalund förra säsongen, efter att ha testat mina vingar i ett par andra klubbar. Jag har alltid trivts i Holmalund, men den gemenskapen vi har nu är något extra. Vi stöttar varandra i vått och torrt, vilket är det bästa med lagsporter, tycker jag. Har man en dålig dag, så vet man att den blir bättre bara man får komma ner till Holmalyckan. Vi är som en liten familj, och det handlar om så mycket mer än bara fotboll.

Nu har vi en rolig, tuff och spännande vecka framför oss. Bland annat en viktig match i morgon mot Skövde KIK, som är det enda laget vi förlorat mot i serien, hittills. Snacka om att man är revanschsugen. Mer om det i morgon. Ha det bra så länge!

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det