• Schäferälskare från Alingsås. Timo Vähä kommer, tillsammans med sin fru Lillemor, att vara på plats på Tånga Hed under tävlingarna med hundarna Lisa och Louise.
  • Glad i hundar. Patrik Ekelund skulle själv gärna ha hund om tiden hade funnits.

Stor hundfest till Tånga Hed

Vårgårda

Nu är det klart att Tånga Hed blir värd för ett av Sveriges största hundevenemang, Svenskt Schäfermästerskap. 600 hundar med ägare förväntas delta i tävlingarna.

– Vi är jätteglada och jättestolta, säger Patrik Eklund, VD för Tånga Fritid.

Tånga Hed har länge varit ett centrum för olika hundevenemang. Men nu har man skrivit avtal om att återigen få anordna ett av de största. Schäfer-SM är väldigt populärt och många arbetar hårt för att få anordna det. Därför är Patrik Eklund extra stolt att meddela att Tånga Hed kommer att stå som värd för tävlingarna 2016-2018.

– Det är bland det största som händer i hundsverige. Vi har upplevt att många i schäfersällskapet velat komma tillbaka så det är roligt, säger han.

Äntligen tillbaka

Sist tävlingarna anordnades på Tånga Hed var 2005-2007. Då var schäferälskarna Timo Vähä och hans fru Lillemor från Långared med. Som gamla schäferuppfödare och utställare har de ofta varit med på Svenskt Schäfermästerskap och är glada att det åter igen kommer tillbaka till hemmaplan.

–Äntligen! Det ska bli riktigt roligt, säger Timo.

– Det är så bra här för hundarna. Man behvöer inte springa på varandra utan det finns bra med plats för alla. Sen finns det ju till och med hunddusch, säger Lillemor.

Inte bara svenska tävlande

Tävlingen är öppen för fler än bara svenska ekipage och lockar tävlande från hela Europa. Sammanlagt brukar omkring 600 schäferhundar delta och redan nu har intresset för tävlingarna på Tånga Hed börjat sprida sig.

– Det är en fantastisk grej för varenda hotellrum, vandrarhem och bed & breakfast är redan fullt. Det blev ett väldigt pådrag så fort vi gick ut med det, säger Patrik Eklund.

Anlände i limousine

Att det kan komma långaväga gäster har Patrik själv fått uppleva. Han minns en speciell händelse från schäferträffen 2007, när en hundägare reste ovanligt långt för att komma till Tånga Hed.

– Det var en man från Saudiarabien som flög till Landvetter och åkte ut hit i limousine. Han ägde en schäfer som tränades av en av Tysklands främsta tränare. Så därför åkte han hit för att titta när hunden skulle tävla en kort stund sedan åkte han igen, säger Patrik Eklund och skrattar.

Patrik Eklund har stora planer för Tånga Heds framtid. Om han får bestämma ska Tånga Hed bli en mer självklar plats för hundevenemangen.

– Målet är ju att vi ska vara den permanenta platsen för de här tävlingarna, säger han.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det