Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Delade på poängen i en rysarmatch

Handboll

Hammarby och Alingsås gick inte att skilja åt någon gång under 60 minuter.
Därför slutade matchen med delade poäng, 28–28 (14–15).

Alingsås brukar få det tufft i Eriksdalshallen och matchen på måndagskvällen var inget undantag. Hammarby kom till spel med sedvanligt offensivt försvarsspel, och en Josef Pujol på spelhumör, och gjorde livet surt för dittills obesegrade alingsåsare.

AHK gjorde ett tidigt ryck till 1–4 via Felix Claar och såg ut att ha skaffat sig ett grepp, men Hammarby kom tillbaka och gav sig sedan aldrig. Lagen delade på mål som ledning och matchen böljade fram och tillbaka.

Gästerna fick ett gyllene läge att gå till paus med en bra ledning i bagaget, men trots 11–13 av Oscar Bergendahl och utvisning på Josef Pujol, kunde man inte rycka.

Istället kunde Hannes Nyström spika pausresultatet 14–15.

Den andra halvleken fortsatte i precis samma mönster som den första. Lagen bytte mål och initiativ och så fort något lag såg ut att ta kommandot, kom det andra tillbaka.

Ändå var känslan att AHK låg något närmare segern då Hammarby hela tiden fick kämpa sig tillbaka från något måls underläge. Man fick också ett gyllene läge att avgöra matchen efter Jonathan Wenells mål till 28–28 med 43 sekunder kvar.

Alingsåsarna spelade runt och tog till slut time out med klockan på 59.49. Man hittade dock aldrig fram till ett bra avslutsläge utan istället slutade det hela med delad poäng, första poängtappet för AHK denna säsong.

– Det här var en tappad poäng mer än en vunnen. Vi skapar ju mängder av chanser för att vinna men idag är vi inte tillräckligt bra bakåt. Hammarby får göra för många enkla mål på oss, speciellt från sex meter, sa en besviken Mikael Franzén efter matchen.

Vad är det som inte fungerar bakåt?
– Jag vet inte, det är bara inte bra idag. Vi kanske överarbetar situationerna, vill för mycket, jag vet inte.
 
 
Läs allt om matchen i tisdagens AT.
Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det