Asylsökande välkomnas med kultur

Alingsås

Nu kan aktörer inom kulturlivet söka bidrag för kulturinsatser som ska välkomna asylsökande till Västra Götalandsregionen. Kulturnämnden avsätter en miljon kronor och ansökningstiden är knapp. Inom knappt två veckor vill nämnden se förslag på insatser.

– Tiden mellan förslag och beslut är kort. Med tanke på det pressade läget för många av de som söker asyl vill nämnden ha en snabb process. Detta är en nödvändig satsning, säger Staffan Rydén, kulturchef inom Västra Götalandsregionen.

Många asylsökande har lämnat sina hemländer i hast. Efter en många gånger farlig och traumatisk resa kommer det till ett nytt land med främmande människor och en ny kultur. Västra Götalandsregionens kulturnämnd vill därför ge det fria kulturlivet och civilsamhällets aktörer möjlighet att ansöka om medel för att genomföra kulturaktiviteter för asylsökande i regionen.

Kulturnämnden vill med stödet bidra till att stärka integrationen genom kulturinsatser för människor tidigt i processen. Aktiviteterna ska hjälpa de asylsökande att lära känna det nya samhället och grannarna på orten dit man kommer.

Ett projekt får max kosta 50 000 kronor. Sista ansökningsdag är 12 oktober och projektet ska genomföras innan årets slut.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det