Foto: BOSSE ÅSTRÖM Antonia Ferm Sandberg är en absolut nyckel i HIF:s kvalspel.

”En fördel att börja borta”

Fotboll

Mikael Prodér och hans Holmalund är redo för rond ett. Och att börja på bortaplan tycker HIF-tränaren är rena rama jackpotten.
– En klar fördel, säger han.

I måndags började Holmalund ladda på allvar inför första matchen mot IFK Nyköping.
– Vi körde ett rätt så tufft pass, sen har vi succesivt trappat ner på intensiteten. I går (läs torsdag) tog vi ut startelvan så spelarna som ska inleda på planen kan ladda på lite extra, säger Mikael Prodér.
Syns det på dina spelare att dom är extra taggade?
– Absolut. Efter seriesegern släppte lite av den press som vi haft på våra axlar under de sista omgångarna, och det märks på tjejerna att dom verkligen vill ha mer.

HIF-tränaren säger också att han ser det som en stor fördel att börja borta.
– Hade jag fått välja hade jag tagit bortaplan i första matchen alla dagar i veckan. Pressen ligger ändå på Nyköping att göra ett bra resultat. För oss handlar det om att få till försvarsspelet. Löser vi den biten kommer även leveransen framåt.
Har du bra koll på motståndet?
– Hyggligt i alla fall. Jag har pratat med Brommapojkarnas tränare som hade Nyköping i serien, och fått lite inside. Tydligen är Nyköping ett offensivt skickligt lag som gärna slår långa bollar på sina två forwards. I defensiven däremot finns det en del brister som jag hoppas att vi kan utnyttja.
Hur ska ni hålla motståndarnas forwards i schack?
– Det löser ”Svenne” (Sara Svensson) och Ronia (Gustafsson) i mittlåset. Det ska mycket till för att Nyköpings anfallare ska ta sig förbi dom. Svennes hårdhet och Ronias snabbhet är inget man skojar bort.

Just de två ovan nämnda spelarna blir så klart extra viktiga, erkänner Prodér.
– I hop med Antonia (Ferm-Sandberg) och Sofia Andersson, som också varit med ett tag, får dom ta ett extra ansvar. Man får inte glömma att vi har en väldigt ung trupp där många av spelarna inte spelat den här typen av matcher tidigare, säger HIF-tränaren.

Fotnot: För den som vill följa matchen så kan man göra det på nätet. Nyköping-Holmalund direktsänds nämligen på www.lokalsportenplay.solidtango.com

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det