Ordförande Karlsson: ”En miljon måste in på något sätt”

Fotboll

Skulle Holmalund klara av kvalet mot Nyköping väntar inte bara en ny fotbollsmässig verklighet utan även en ekonomisk sådan.
– Vår absoluta intention är att få in pengarna som krävs, säger ordförande Roger Karlsson.

En miljon kronor.
Där har ni svart på vitt vad det handlar om för Holmalund om man tar klivet upp i Elitettan.
Miljonen måste in utöver den budget laget redan rör sig med och Roger Karlsson, ordförande i HIF:s huvudstyrelse, hoppas föreningen når sitt mål.
– Frågan diskuteras just nu, hur vi skulle kunna ta tag i detta. En miljon måste in på något sätt, men samtidigt får klubbens ekonomiska verklighet inte riskeras heller. Det räcker med de konkurser vi redan sett i idrottssverige.
Men ni siktar på att lösa det?
– Målet är absolut att lösa den siffran, därmed inte sagt att vi kommer lyckas. Ambition och vision måste gå parallellt med den ekonomiska verkligheten och misslyckas vi är styrelsen i slutändan ansvarig. Vi har saker kvar att lösa kring den ekonomiska biten, annars skulle vi inte sitta i de här diskussionerna.
Var tänker ni främst att pengarna skulle komma ifrån?
– Det handlar i första hand om sponsorpengar såklart, det är så det ser ut idag.
Som arbetet ser ut, tror du att ni grejar det?
– Min förhoppning är att vi gör det, att sedan lova det är en helt annan sak. Skulle jag göra det, skulle jag ljuga. Men ju fortare vi har det löst desto bättre, vi vill kunna ge ett klart besked till föreningen i frågan. Ekonomin rör inte bara damerna utan även resten av Holmalund när det handlar om så mycket pengar.
– Sedan kan jag tycka det vore synd om Alingsås inte får chansen att ha ett elitlag på damfotbollssidan. Kan vi ha det inom handbollen borde vi kunna ha det här med, det torde ligga i inte bara vårt utan allas intresse.
Vad säger du själv om damernas insats?
– Det är väl jätteroligt att dom lyckas! Alla framgångar för Holmalund tar vi tacksamt emot.

En kommentar
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  1. Till skillnad från insändaren i dagens AT ang ovan artikel kan jag inte säga att jag är förvånad över ordförande Roger Karlssons uttalande, det var väl liknande tongångar förra året när damerna hade möjlighet att ta klivet upp i Elitettan. Däremot nu som då blir man ju både arg och besviken över att detta på nytt faller en skugga över damernas fantastiska prestation att återigen stå som segrare i division 1.
    Det må hända att det behövs fås in en miljon för att finansiera ett avancemang men frågan är ju hur den redan lagda budgeten ser ut. Hur ser fördelningen ut mellan mellan dam- och herrsektion gällande tränar- och spelararvoden, material, träningsläger, reseersättningar, övriga kostnader osv osv…. Det hade ju varit oerhört intressant att få en inblick i den! Med historiska händelser gällande orättvisor mot damlaget färskt i minnet så har man ju svårt å tro att pengarna är rättvist fördelade mellan dam- och herrsektion.
    Som redan sagts i debatten så står det ju på Holmalunds hemsida att ”I vår förening behandlas alla lika…” Upp till bevis nu och visa att det inte bara är i teorin detta gäller utan även i praktiken. Håller både tummar å tår att damerna fixar kvalet och att Holmalund som förening tar sitt ansvar gentemot sitt damlag och gör det som är rätt och riktigt!!!!!

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det