Foto: PRIVAT

Sandra bäst i världen – igen

Golf

Visst stod Sandra Carlborg, 31, pall för trycket. Alingsåstjejen tog hem sin andra raka VM-titel i longdrive – och den fjärde totalt i karriären natten mot tisdag. 

Inför mästerskapet som avgjordes i Thackerville, Oklahoma, visste Sandra att formen fanns där – och hon trodde på en bra segerchans.

Den känslan visade sig stämma, även om det var lite nerver med i spelet till en början. 

– Jag kunde inte ens äta före start, så nervös var jag. Jag inledde också dåligt i första rundan och slog fyra bollar out innan jag fick till en bra träff. Efter det släppte allting, säger Sandra till AT. 

Via 319 yards i den första omgången tog sig Carlborg enkelt vidare. I den efterföljande rundan noterade hon 318 yards – och grejade därmed en plats i semifinalen. I konkurrens av Lisa Vlooswyk och Heather LeMaster höll Sandra nerverna i styr och vann gruppen enkelt.

Tillsammans med tvåan LeMaster kvitterade hon därmed ut en finalbiljett. 

I kampen om den åtråvärda totalsegern visade Carlborg varför hon är såväl regerande världsmästare som världsrekordinnehavare. Med en drive på 321 yards (cirka 293 meter) var hon tre före tvåan LeMaster. 

– Jag inledde och slog mina bollar först och fick sedan sitta och vänta på de andra. De var riktigt nervöst, säger Sandra. 

Trea blev Rebecca McGinley.

Carlborg firade titeln tillsammans med bland andra pojkvännen Simon efteråt. 

– Det var ganska lugnt faktiskt, men lite gott att dricka och äta unnade vi oss såklart. Nu är planen att stanna kvar här fram till onsdag, sen tar vi några dagars semester. Kanske besöker vi en ranch eller något liknande, säger en strålande glad världsmästarinna.  

Förutom äran belönades Sandra med 7 000 dollar.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det