Holmalund firade seriesegern på Forsvallen i Skepplanda på lördagen. Detta efter att man besegrat Skepplanda med 6–0. FOTO: Joel Besseling

Serieseger för Holmalund – nu väntar kval

Fotboll

Holmalund säkrade seriesegern på lördagen när man gjorde sitt jobb och besegrade Skepplanda på bortaplan med 6–0 (3–0). Det innebär att man får kvala till Elitettan mot Nyköping.

Enligt tränaren Mikael Prodér var det Holmalunds bästa match för säsongen. Den kunde inte kommit mycket lägligare.

– Det är ett gäng vinnarskallar. Varenda jäkel vill vinna och många unga tjejer gör det otroligt bra. Det är jätteskoj att vara tränare för det här laget, säger en rörd Prodér efter slutsignalen.

Lagkaptenen Antonia Ferm Sandberg var även hon stolt.

– Det känns så jäkla gött. Jag är riktigt imponerad av de unga tjejerna. Speciellt när det kommer till att kunna fokusera.

Prodér och Ferm Sandberg erkände att det var lite nervöst på förhand. Och matchinledningen vittnade om det. Men den inledande nervositeten varade bara i fem minuter. Sedan utnyttjade Olivia Sultan en passning från Ferm Sandberg (tremålsskytt och bäst på plan) på bästa sätt med vänsterfoten. Därefter var det aldrig något snack.

Holmalund visade varför de till slut vinner den här serien. Skepplanda skapade knappt en målchans på hela matchen. Försvaret var samspelt, mittfältet gick in hårt i närkamperna och de offensiva spelarna briljerade stundtals. Med 3–0 i paus kändes saken klar.

I den andra halvleken fortsatte Holmalund att trycka på och skapa chanser, men det dröjde till den 64:e minuten innan Nicole Fallqvist gjorde 4–0 efter fint förarbete av Olivia Sultan, Lisa ”Töllsjö” Johansson och Antonia Ferm Sandberg. Sedan kom 5– och 6–0 av bara farten, genom Ferm Sandberg och Sofia Andersson.

Nu väntar kvalspel för Holmalund, som möter Nyköping över två matcher. I skrivande stund är det inte klart om matchen spelas på lördag eller söndag nästa helg. Vad som är klart är att Holmalund inleder på bortaplan.

– Nu ska vi fira ikväll. Sen blir det att börja ladda igen på måndag, säger Antonia Ferm Sandberg.

– Vi ska fira hela natten lång, säger mittfältaren Elin Johansson.

Läs tisdagens AT för fler kommentarer från Holmalund-hjältarna.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det