Trots storförlust – Holmalund undvek kval

Fotboll

Holmalunds IF spelar i division III även 2016. Trots storförlust mot Falköping, 1–5 (0–3), undvek de kvalplatsen. Det kan de tacka Tidaholm för. Den assisterande tränaren Andreas Nilsson var efter matchen mycket besviken på spelarnas inställning.

Efter fem raka segrar och råg i ryggen gick Holmalund, med allt i egna händer, ut i höstsolen på Brogårdsvallen på lördagseftermiddagen. Men redan efter en knapp kvart gjorde bortalaget 1–0 efter en tilltrasslad situation. Efter en liten HIF-press – utan resultat – lyckades Falköping sedan göra två snabba mål och halvtidsresultatet skrevs till 3–0.

Bland publiken riktades hela tiden blickar mot anslagstavlan och framför allt den match som spelades i Tidaholm, där en seger för hemmalaget, mot Lunden, skulle innebära att Holmalund hade råd att förlora sin match.

Så blev det också. Tidaholm vann med 3–1 samtidigt som Holmalund förlorade med 5–1. Reduceringen gjordes av Dejvid Hasan på nick.

Efteråt var den assisterande tränaren Andreas Nilsson besviken på spelarnas inställning.

– Det var katastrof. Helt jävla odugligt. Tråkigt, när vi har det i egna händer, att vi inte kan göra det. Att vi förlorar kan jag köpa, men vi är inte i närheten av den inställningen som krävs i en sån här match. Då blir man förbannad. Det är för dåligt, säger han.

Men trots förlusten spelar Holmalund i divsion III nästa säsong.

– Just nu är det lite svårt att glädjas över det. Jag är förbannad, säger Nilsson.

Läs mer om matchen och Holmalunds säsong i tisdagens AT.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det