André Nilsson tillbaka i Holmalund

Fotboll

En klasspelare vänder hem till Holmalund igen.
André Nilsson väljer nämligen att bli utlånad till sin moderklubb under hans sista år med ÖIS.
– Skulle jag lämna så skulle det vara för att komma hem, säger Nilsson.

Det har varit snabba svängar i André Nilssons fotbollsliv den senaste tiden. Först grejade han en plats i Superettan med Örgryte, för att sedan bara veckan senare vända hem för spel i division III med Holmalund.

– Jag tog mitt beslut för några dagar sedan, jag och Holmalund har väl snackat i någon vecka eller så, kontraktet skrev jag på under onsdagen, säger André Nilsson till AT-sporten.

Det handlar alltså om en utlåning till moderklubben, vilket innebär att hans sista kontrakterade år i ÖIS spelas i division III.

– Jag vet faktiskt inte om dom kan kalla tillbaka mig eller inte, men oavsett vilket stänger jag inga dörrar för att spela i ÖIS även i framtiden. Ingenting är omöjligt och dom har också sagt att dom kommer hålla ett öga på mig och se hur jag utvecklas.

Vad sa ÖIS när du bad om att bli utlånad?

– Vi hade ett snack efter säsongen som med alla andra spelare, så det var ett gemensamt beslut. 

Frågan är då varför en ung, talangfull spelare väljer division III före Superettan? Glädje, är svaret.

– Jag har varit ganska trött på det mot slutet, det har inte varit så jäkla kul med fotboll. Jag känner inte att jag är samma spelare längre som till exempel under tiden i Holmalund senast. Genom att flytta hem hoppas jag kunna få tillbaka självförtroendet och få till en nytändning.

Var Holmalund det självklara valet?

– Det fanns andra intressenter men skulle jag gå så skulle det vara för att komma hem.  Nu känns det bra i magen, jag är jävligt nöjd med allting.

Läs en lång intervju med André Nilsson i lördagens AT.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det