Foto: BOSSE ÅSTRÖM
HEMMA IGEN. Efter en månads turnerande i Asien tar John, Tom och Robin det just nu ganska lugnt. Även om det händer att någon vill ha en autograf eller ta en selfie med mellokändisarna råder ingen direkt hysteri i Alingsås...

Hyllade i Asien – nu blir det ny platta

Alingsås

Från japanska tv-shower, tropisk värme och galna fans… till ett snöigt Alingsås där de kan promenera omkring ganska ostörda. Konstrasterna är stora i JTR:s liv.
Nyligen hemkomna från en månadslång turné i Asien siktar brödratrion nu på att få sitt andra album klart.

John Andreasson dyker upp på redaktionen först. Vi pratar lite om snön och John intygar att småbrorsorna är på väg. Det har gått några veckor sedan den hektiska Asien-turnén avslutades. Bröderna har hunnit umgås med familj och vänner över helgerna och John konstaterar att det är väldigt skönt att vara hemma i Alingsås igen.

– Vi har varit i flera länder; Korea, Japan, Singapore och Filippinerna. Det var en promotionturné för att presentera vår musik, förklarar han.

Johns mobil ringer, det är brorsorna som undrar var han är. Och någon minut senare slår sig Tom och Robin Lundbäck också ner vid matbordet i AT:s lunchrum. De har så mycket att berätta om turnén att de nästan börjar prata i munnen på varandra. Många radio- och tv-intervjuer blev det under turnén.

Killarna beskriver veckorna i Asien som roliga, händelserika och intensiva.

– Vi hade 30 arbetsdagar på raken och 60 flygturer. För mig var nog den största upplevelsen hur det började gå på rutin, säger Tom.

– Fast de sista tre-fyra dagarna var det rätt segt, medger John. Då fick Robin feber också.

I Japan passade Sony på att släppa en EP med JTR:s melodifestivallåt från förra året, Buildning it up, samt några nya låtar som inte släppts tidigare. Alla som köpte EP:n fick en biljett till någon av bandets tre spelningar i Japan.

I Filippinerna blev det promotionspelning i världens fjärde största köpcenter – med en smått hysterisk stämning i publiken.

– Det var tio poliser och två privata vakter på plats. Filippinerna har en annorlunda typ av fans, berättar Tom. De skrek mycket och försökte slita tag i en. Vad de tänkte göra vet jag inte…

Inte riktigt som att spela på hemmaplan, även om JTR har många fans här också. Efter succén i Melodifestivalen, där det blev en finalplats, skaffade killarna en vit Volkswagenbuss och gav sig ut på turné i Sommarsverige.

Just nu jobbar bröderna på sitt andra album. Halva är redan inspelat, i en studio i Stockholm, och resten räknar de med att spela in de närmaste månaderna. Målet är att plattan ska vara klar i april. Och precis som tidigare skriver de alla låtar själva.

– Det kommer vara ett fräschare och mognare sound än på första skivan. En kombination av Coldplay och Justin Biebers nya sound, avslöjar Tom.

Artikeln publicerades i sin helhet i papperstidningen och e-tidningen den 12 januari

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det