Misstänks ha använt dotter för stöld

Alingsås

En man och en kvinna, båda i 35-årsåldern, åtalas för stöld efter att de låtit sin dotter bära ut varor ut en butik.

Det var i början av året som butikskontrollanter inne på Willys observerade hur en kvinna och man stoppade ner varor i en väska som deras dotter bar på. Flickan gick därefter ut ur butiken utan att betala för sig. Efter en stund lämnade även det vuxna paret butiken och gick fram till en bil utanför butiken där flickan väntade på dem. I det läget slog butikskontrollanten till och ingrep.

I sin väska hade flickan då varor till ett värde av 440 kronor. Trots att värdet på godset är så lågt att det normalt skulle rubriceras som snatteri har åklagaren valt att åtala mannen och kvinnan för stöld. Åklagaren anger i sin gärningsbeskrivning att det är en försvårande omständighet att mannen och kvinnan har ”använt sin gemensamma minderåriga dotter som brottsverktyg”.

Både kvinnan och mannen har nekat till brott och säger sig inte ha stoppat ner några varor i dotterns väska.

9 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

    • FAP 579-2 är för det första råd och föreskrifter.
     För det andra kan väktaren eller butikskontrollanten alltid välja att släppa personen. Finns inget som säger att man måste tillkalla polis.

     • Måste ju börja undra om du är läskunnig alls eller lider av något bokstavskombination. FAP 579-2 är styrdokument från rikspolisstyrelsen vad väktare får bära för utrustning, vilken utbildning man ska, hur uniformen ska se ut osv. Tillsynsmyndigheten för väktare är Länsstyrelsen som kontrollerar att detta följs. När en väktare har gripit någon skall denne enl RB 24:7 skyndsamt överlämnas till polis. Det finns undantag men polis skall alltid tillkallas. Så du kan sluta hitta på massa strunt nu.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det