Webb-tv: Vinnarkänslan tillbaka hos Alingsås

Handboll

Efter två raka förluster kändes säkerligen 25–23 mot Skövde lite extra skönt för Alingsås HK.
Men det handlade inte om en övertygande tvåpoängare.

På förhand var såklart två poäng mot IFK Skövde, i tabellens nedre regioner, givet för AHK. Men riktigt så enkelt skulle det inte bli, då gästerna stretade emot med näbbar och klor under matchen.

– Det satt hårt åt men ändock en seger. Vi spelar oerhört krampaktigt, även om vi är bra i slutet där Pontus Johansson gör ett par bra insatser. Vi är coola där, säger tränare Mikael Franzén som kunde pusta ut efter två raka förluster.

Matchen svängde av och an större delen av de 60 minuterna och lagen turades om att göra två-tre mål  och ha initiativet hos sig.

– Vi fick aldrig något riktigt grepp om det. Skövde är med och utnyttjar våra tekniska misstag i första halvlek men i andra drar vi ner på dom och då får vi med oss målen som Skövde fick i första. Det kändes hela tiden som att Skövde inte skulle orka.

Först under de avslutande minuterna av matchen kunde Alingsås ordentligt knyta ihop säcken och det handlade då om Pontus Johansson och Emil Frend Öfors som hade ett fint samarbete på sin vänstersida.

Frend Öfors gjorde viktiga 24–22 efter ett utspel från Johansson. Markus Stegefelt svarade med 24–23 och när Johan Nilssons avslut bommades i anfallet därpå gick Skövde för kvittering.

Stegefelt tog skottet igen, men den här gången gick det över. Istället kunde Pontus Johansson avgöra matchen när han via snabba ben och fin vilja vräkte in 25–23 med 19 sekunder kvar.

– Vi har faktiskt spelat rätt så bra och kommit till fina lägen utan att sätta bollarna på nio meter. Det är det här sista som Pontus gör som krävs av oss, den nivån har vi inte haft i vårt spel den sista tiden. Nu hoppas jag det kan släppa lite framöver, säger Mikael Franzén slutligen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det