FOTO: BOSSE ÅSTRÖM HELA GÄNGET. AIF:s nya styrelse har börjat ett spännande arbete, från vänster Björn Widerholm, Erik Jarlsborn, Emil Oscarsson, Ulrika Fransson, Frida Jones, Jesper Eliasson. Saknas på bilden gör Oscar Wintå, Anna Liljeklev och Magnus Pettersson.

Styrelse med stort AIF-hjärta

Friidrott

Alingsås IF Friidrott andas ungdomlig entusiasm.
Den i stora delar helt nya styrelsen vill förvalta jobbet som redan gjorts, och satsa mot nya mål.

Björn Widerholm, 32, röstades på årsmötet den 28 februari fram som Alingsås IF Friidrotts nya ordförande. Men han var inte ensam att vara ny i gänget. När den nya styrelsens satts samman, var sex av nio medlemmar helt färska, och ytterligare några hade inte varit engegerade i styrelsearbete på länge.
– Jag har själv sysslat med flera olika idrotter genom åren, som fotboll, handboll och friidrott och alltid gillat föreningslivet och vet hur det fungerar. Jag har också haft en önskan om att hjälpa till med just det i någon form, säger Widerholm.
– Pelle Björkman ringde mig en dag, han hade nog hört att jag tagit upp friidrottsträningen igen (skratt), och undrade om jag var sugen på att sitta i styrelsen. Inför årsmötet samlades ett antal människor som Pelle hade kontaktat och där valdes jag till ordförandekandidat.
Att bli ordförande var inte ett självändamål, menar Björn.
– Jag var lite oförberedd faktiskt, haha. Samtidigt tänkte jag att varför inte? Från mitt jobb är jag van vid att leda arbetsgrupper, jobba mot gemensamma mål och så vidare. Jag kände dessutom att jag hade en hel del att betala tillbaka till föreningslivet.

När årsmötet var över bestod styrelsen av Björn Widerholm (ordförande), Jesper Eliasson (vice ordförande), Frida Jones (sekreterare), Magnus Pettersson (Running Lights-representant), Oscar Wintå (sponsoransvarig), Erik Jalsborn (kassör), Emil Oscarsson (träningsansvarig) samt suppleanterna Anna Liljeklev och Ulrika Fransson.
– Nu är det full fart som gäller! Den förra styrelsen gjorde verkligen ett jättejobb med den nya hallen och har krattat för oss. Nu sätter vi fokus på kärnverksamheten, våra medlemmar och ledare, slår Björn Widerholm fast.
Vad kommer vara era viktigaste arbetsuppgifter framöver?
– Vi skapade en vision som vi bröt ner i tre huvudpunkter. Dels ska AIF stå för gemenskap och glädje, där alla blir sedda. Alla ska må bra och få chansen att utvecklas, samt ges förutsättningarna för det. Sedan vill vi bidra till ett bättre samhälle och finnas där för alla, seniorer som juniorer. Vi funderar även på integrationsprojekt och arbeta för ensamkommande flyktingar. AIF ska synas och ta plats.
– Slutligen ska vi hjälpa alla få en personlig utveckling. Alla som är med i en träningsgrupp ska få en individuell utvecklingsplan.
Som den friidrottskunnige säkert redan sett, har de allra flesta namnen i styrelsen starka kopplingar till såväl AIF som friidrotten som sport.
Viktigt, enligt Björn Widerholm.
– Att ha den mångfalden är jättebra, det finns en bra blandning tycker jag. Allt från aktiva till föräldrar till aktiva. Sedan har vi namn som Frida Jones och Oscar Wintå (före detta Karlsson) som båda varit med på hög nivå inom friidrotten och vet vad som krävs.
Hur är känslan kring det jobb ni har framför er?
– Tycker vi har fått en rejäl skjuts framåt med den här styrelsen, det är ett härligt go nu! Vi hra bra förutsättningar med en såpass stor styrelse också, det är kul att folk vill engagera sig.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det