Foto: HFOTO.DK

Klart: Brødsgaard ny assisterande tränare i AHK

Handboll

Karen Brødsgaard, 38, från Danmark blir ny assisterande tränare i Alingsås HK. Dessutom kommer hon att fungera som talangutvecklare. – Jag ser det som en väldigt stor utmaning att få arbeta i en klubb som hela tiden strävar efter utveckling, säger hon.

Det är en meriterad spelare och tränare som Mikael Franzén kommer att få vid sin sida de två kommande säsongerna.

Karen Brødsgaard har som spelare vunnit bland annat OS, VM och EM-guld med det danska landslaget.

På klubblagsnivå representerade hon storklubbar som Viborg, Ikast Bording, Larvik och Aalborg och har även där nått stora framgångar.

När karriären gick mot sitt slut valde 38-åringen att bli tränare på elitnivå, och hennes första uppdrag var som assisterande tränare i Aalborgs damlag. De senaste åren har hon varit assisterande tränare i Aalborgs U18-lag på herrsidan.

– Mixen av talangutveckling och att assistera Mikael Franzén känns som två mycket spännande uppgifter, säger Brødsgaard, som snart är klar med sin Master Coach-utbildning.

– Jag ser fram emot att testa mina kunskaper och erfarenheter i en hårt satsande klubb, säger hon vidare.

Per Johansson, Team manager:

– Karen ska utöver sin roll som assisterande tränare också ansvara för talangutvecklingen i utvecklingslaget. Dessutom kommer hon agera mentor till ledare inom ramen för elitverksamheten i AHK – och vara en drivande kraft i den satsning vi nu gör på våra presumtiva elitspelare.

Hur kom ni i kontakt med Karen?

– Jag visste vem hon var sedan min tid som förbundskapten, och sen har ju Mikael (Franzén) gått samma Master Coach-utbildning som henne. Plus att vi har fått fina referenser. På den vägen är det. 

 

Kontraktet är på 1+1 år, och Karen har rätt att säga upp det per den 15 mars 2017 om hon så önskar.

4 kommentarer
Dela innehållet

Skriv en kommentar

  • ”Modernt” är ju väldigt ointressant i detta sammanhang liksom i så många andra sammanhang när det kommer till könsroller, etc. i arbetslivet.
   Man får förutsätta att Karen är bäst lämpad för jobbet utifrån de alternativ AHK hade. Att det råkar vara en kvinna må kanske vara modernt, eller snarare ”icke-konservativt”, men likväl får man anta att hon var bästa alternativet och därmed är det bara att säga grattis och lycka till! Är säker på att det kommer gå strålande.

   • Lugn nu Skalman! Tror du och ”M” menar samma sak. Man skulle kunna byta ut ordet ”modernt” till ”modigt”. Modigt som i att man vågar gå en egen väg. Enda laget i elitserien för herrar som har en kvinnlig tränare. Tror det kommer bli succé! Tror absolut AHK valt bäst person för jobbet!

    • Rent krasst är det inte särskilt ”modernt” heller.
     Det är bara korkat att inte välja den person med bäst kompetens, oavsett kön, oavsett jobb.
     Men men, jag förstår poängen här från både M och dig Frazhell.

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det