28-åring häktad för två våldtäkter

Alingsås

En 28-årig man häktades nyligen för två fall av våldtäkt. Brotten ska han ha begått mot den kvinna som han haft ett förhållande med.

Efter att brottsmisstankar väckts mot 28-åringen hämtades han under slutet av förra veckan in till förhör. Kort därefter anhölls han och begärdes därefter häktad för en våldtäkt som ska ha skett under förra veckan.

Han begärdes även häktad för grov kvinnofridskränkning, vilket är brott som ska ha skett från februari fram till gripandet i förra veckan. De aktuella brotten har skett på en adress i Alingsås.

Nekar till brott

I samband med häktningsförhandlingen yrkade åklagaren även på att 28-åringen skulle häktas för en våldtäkt som skett i Alingsås under 2014. Det är en gärning som mannen tidigare i år åtalades för.

På grund av rådande förundersökningssekretess hölls häktningsförhandlingen bakom stängda dörrar. Den misstänkte mannen har nekat till brott och bestridit åklagarens häktningsyrkande.

Efter överläggningar meddelade rätten att 28-åringen häktas och att han är på sannolika skäl misstänkt för två fall av våldtäkt, samt grov kvinnofridskränkning.

Enligt rätten finns det risk att mannen förstör utredningen om han befinner sig på fri fot. Det bedöms även finnas en risk att han fortsätter att begå brott. Åklagaren har fått tid på sig fram till slutet av nästa vecka för att hinna väcka åtal.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det