Foto: LARS-ERIK BLANK
Lisa Anderson ser fram emot helgens spel i Borås Ladies Open.

Borås nästa stopp för Lisa

Golf

Lisa Anderson, 26, från Alingsås är en av många spelare som tar chansen i Borås Ladies Open.
– Jag har haft ett tävlingsuppehåll på tre veckor och är riktigt taggad, hälsar hon.

Under den förra säsongen bytte Lisa Anderson tränare, vilket såklart innebar en hel del förändringar.
– Jag börjar hitta rätt mer och mer. För mig handlar det om att hitta jämnheten i spelet. En bra dag på banan kan jag prestera riktigt bra golf, för att nästa inte alls få till det. Ibland hittar jag rätt i de förändringar jag gjort och ibland inte, och då har jag svårt att förändra det under spelets gång. Men under de bra dagarna är det mycket som är bra, säger Anderson, som numera representerar Forsgårdens Golfklubb.

Efter tre avverkade tävlingar på Let Access (undertouren till Europatouren), ser nu Lisa fram emot att spela den fjärde; Borås Ladies Open.
– Det var tre veckor sedan jag spelade tävling senast, och jag känner mig riktigt taggad. Formen för dagen känns helt okej, men det är å andra sidan ingen garanti för att det kommer gå bra i helgen, säger hon, och konstaterar vidare att konkurrensen är tuff på Let Access.
– I och med att det är färre tävlingar på Europatouren i år, så spelar många på Let Access för att hålla igång. I helgen avgörs i och för sig en Europatourtävling samtidigt, vilket innebär att konkurrensen är något sämre. Men det är fortfarande många internationella spelare av hög klass som är med.

Lisa Anderson berättar att hon bor hemma hos mamma och pappa i Alingsås under denna vecka.
– Det gör ju att ”hemmaplan-känslan” förstärks ytterligare. Hoppas att mammas mat och spelkväll med brorsan Mikael och föräldrarna kan hjälpa mig pricka formen.
Hur ser schemat ut under resten av säsongen?
– Jag har en eller två tävlingar på Let Access/Nordea tour i juli. Det är oklart än så länge hur det ser ut inför Matchspels-SM. Sen rullar det på under augusti och september. Totalt är det sju-åtta tävlingar under den perioden.
Hinner du med någon semester?
– Jag får ta en vecka ledigt i juli, som det ser ut.

I slutet av året stundar kval till Europatouren. Men Lisa vet ännu inte om hon kommer att ställa upp där.
– Även om man kvalar in bland de 30 bästa i kvalet får man inte spela mer än cirka fem tävlingar på touren. Med tanke på hur dyrt det är att kvala får jag ställa mig frågan om det är värt det. Jag tar det som det kommer, och får ser hur säsongen utvecklar sig innan jag tar ett beslut.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det