Foto: MIKAEL SVENSSON

En poäng som borde varit tre

Fotboll

Holmalund hade en uppsjö av klara chanser mot Gnosjö. Men det blev bara en poäng. 0-0 slutade matchen på Brogårdsvallen.

Andreas Nilsson, assisterande tränare i HIF, var aningen dämpad efter slutsignalen på lördagen. Och det var lätt att förstå honom.
Speciellt under den andra halvleken skapade hemmalaget fem-sex högkaratiga chanser, och borde vunnit matchen med ett par bollar.
Bland annat missade man två straffar efter paus.
– På något sätt var vi inte värda att vinna idag. Insatsen som sådan var inte speciellt bra, men trots det skapade vi väldigt många lägen. Det kanske säger en del om motståndet också. Gnosjö är ett lag vi absolut ska slå, säger ”Dessa” med en suck.

I den första halvleken, som var ganska temposvag, hade HIF bra koll på händelserna. Det var också hemmalaget som skapade de farligaste chanserna. Marcus Wiland hade kanske den bästa tidigt i matchen.
I början av andra såg man också ut att få utdelning när domaren pekade på straffpunkten efter bara tre minuter. Men Dejvid Hasans elvametare var riktigt svag och gästernas keeper kunde rädda både den och efterföljande retur.

Efter straffmissen fortsatte Holmalund att skapa, och att man inte hittade nätet var en kombination av oförmåga och otur.
För visst var såväl Anthon Gustavssons som Qendrim Pllanas ramträffar värda ett bättre öde.

Med bara fem minuter kvar att spela skulle HIF få ytterligare en chans att sätta dit ledningsmålet, då Gnosjös målvakt blev utvisad och domaren pekade på straffpunkten.
Men återigen fick Dejvid Hasan se sig besegrad, denna gång av en utespelare som fick dra på sig handskarna.
– Grabbarna sköter det där själva, och Dejvid ville uppenbarligen ta straffen eftersom André (Nilsson) blev fälld. Samtidigt måste man ändå ge Dejvid beröm för att han vågar ta en andra straff, säger Andreas Nilsson, vars mannar trots spel med en man mer sista sju-åtta minuterna lämnade planen mållösa.

Mer om matchen i tisdags-AT

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det