Foto: STEFAN SAMUELSSON
BARA ATT VÄLJA. Det finns både gamla och nya p-automater vid Alingsås lasarett. De nya ska nu bli enklare att använda.

Gör om kritiserade p-automater

Alingsås

De nya, kritiserade parkeringsautomaterna vid Alingsås lasarett ska bli enklare att använda. Det lovar chefen för Västra Götalandsregionens parkeringsenhet. Det biljettlösa systemet skrotas.

Under våren har p-automater med ett biljettlöst system satts upp vid regionens alla sjukhus. Automaterna har svårhanterliga touchskärmar.

– Det är ännu värre än tidigare. De är långsammare än de gamla automaterna, sa en besökare vid Alingsås lasarett i AT för några veckor sedan.

Det har också kommit kritik från de andra sjukhusen och nu har VG-regionens parkeringsenhet bestämt sig för att ta itu med saken. I ett pressmeddelande skriver enhetens chef Patrik Skoglund att alltför många upplever automaterna svåra att använda.

Får en biljett

En av åtgärderna är att uppdra åt leverantören att se över den svårlästa texten och de små tryckytorna. Det är särskilt svårt att läsa texten i solljus och många trycker för hårt på skärmen. Då tar det inte och man får göra om, vilket tar tid och skapar köer.

”För att förenkla så behöver besökaren inte heller knappa in bilens registreringsnummer framöver utan väljer parkeringstid, betalar och får en biljett att lägga i vindrutan”, står det vidare i pressmeddelandet från Västfastigheter.

Den förenklade funktionaliteten ska vara klar på alla sjukhusen den 27 juni, alltså måndagen efter midsommar.

Västfastigheter har också bestämt sig för att sätta tillbaka gamla p-automater på alla större parkeringsytor. Det ska alltså finnas både gamla och nya automaterna utanför sjukhusen.

Biljettlös app

Detta sker i slutet av maj och början av juni. Vid Alingsås lasarett finns emellertid redan äldre automater som kompletterar de nya.

Ytterligare ett alternativ för att betala parkeringen är mobilappen Whoosh. Med den kan man förlänga parkeringstiden och slippa biljett.

Intäkterna från parkeringsavgifterna finansierar förresten Västfastigheters drift av parkeringsytor och parkeringshus och garage, liksom byggandet av nya parkeringshus och markparkeringar. Ett eventuellt överskott går tillbaka till Västra Götalandsregionen.

Kommentera
Dela innehållet

Du måste ha ett konto och vara inloggad för att kommentera.


Logga in
Registrera dig
Glömt lösenord?

Logga in

Registrera dig

Lämna korrekta uppgifter. Kommentarer med oriktiga uppgifter godkänns inte.

Genom att skapa ett användarkonto så godkänner jag också reglerna för kommentering.
Obs. Enligt lag har du ett personligt juridiskt ansvar för det du skriver.

Glömt lösenordet?

Skriv in ditt användarnamn eller e-post för att få tillbaka det