Branden på asylboendet uppklarad

alingsås

Det var en av de boende på Mira asylboende som kastade in en brinnande skokartong i tvättstugan sent på måndagskvällen. Han har nu flyttats till ett annat boende.

– Av det vi hittills kan bedöma finns det inget yttre hot, utan det är en intern händelse, en ungdom som mår dåligt, säger Katarina Ahlqvist, vd för Gryning Vård AB, som driver Mira på Nolby i Alingsås.

– Vi har nu omplacerat den ungdomen, både för att minska risken för de andra där och för att skapa nya förutsättningar för ytterligare, kompletterande vård och behandling på ett annat boende, fortsätter hon.

Katarina Ahlqvist framhåller att hon ser allvarligt på en sådan här brand, men att hon är glad för att andra boende ingrep rådigt och släckte elden och att ingen blev skadad.

– Brand är många gånger ett tecken på uppgivenhet och att man inte mår bra. Vi har boende som har väldigt mycket med sig, säger hon.

Alingsåspolisen uppger på onsdagsmorgonen att utredningen om branden fortsätter och att brottsrubriceringen är försök till mordbrand.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.