Foto: Katrin Niklasson
FÖRÄNDRING. Skyltarna med väghänvisning till Alingsås lasarett får inte längre ha ett rött kors, då lasarettet inte erbjuder vård dygnet runt.

Därför är de röda korsen borta

Alingsås

Har du undrat varför det röda korset på vägskyltarna med anvisningar till Alingsås lasarett är övermålade? Här har du svaret.

Det röda korset på väg­skyltar symboliserar att det finns en vårdinrättning där man kan få vård dygnet runt, vilket inte gäller på Alingsås lasarett sedan den 15 februari i år. Därför är nu det röda korset på vägskyltarna som visar vägen till Alingsås lasarett övermålade.

Inte dygnet runt-öppet

– Man får inte ha röda kors när inte akutmottagningen är öppen dygnet runt. Sådan är regeln, säger Åke Aronsson, gatuchef i Alingsås kommun, vars avdelning har ansvarat för att måla över de röda korsen på skyltarna.

– Det är nu gjort på de kommunala skyltarna. Trafik­verket har ännu inte ändrat på skyltarna på E 20, men det är beställt, tillägger Åke Aronsson.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.