Foto: Katrin Niklasson
BARNBOKSDEBUTERAR. Alingsåsaren Emma Holmgren ger ut sin första barnbok den 21 oktober.

Ger ut barnbok från mormors trädgård

Alingsås

Hennes bok Våga vara rädd – En bok om utmattningssyndrom, blev en succé. Nu är författaren Emma Holmgren aktuell med en ny bok.
Den här gången skriver hon för barn, och tar med läsaren in i sin mormors trädgård i området Dammen i Alingsås.

Det var 2014 som Emma Holmgren släppte första upplagan av Våga vara rädd – En bok om utmattningssyndrom. Ett halvår senare, med anledning av den succé boken blev, startade Emma eget företag och driver nu bokförlaget Parus förlag.

Med sin första barnbokstitel, Tant Vildas magi, tar Emma med läsaren till sin mormors trädgård i området Dammen i Alingsås.

– Den här boken trillade ur mig på två veckor i våras. Jag hade ett kapitel liggande sedan innan, men resten bara kom, säger Emma Holmgren.

Utöver Dammen kommer alingsåsaren också känna igen andra miljöer och platser som skildras i boken, som Stadsskogen och Tuvegården.

Magiska inslag

– Min egen mormor flyttade till Tuvegården, precis som mormodern i boken, säger Emma, som kan avslöja så mycket om bokens innehåll att barnbarnen till den fiktiva mormodern ”räddar” henne från boendet.

– Boken har magiska inslag och är äventyrlig, utan att bli läskig. Många spännande böcker blir annars just läskiga, säger Emma.

Boken riktar sig till barn i mellanstadiet, och passar även för högläsning för barn i lågstadiet. Emma tror dock även vuxna kan tilltalas av historien.

Fler böcker på gång

– Boken handlar om att bli gammal, medan man på insidan känner sig ung, men också om vänskap, att det är okej att vara annorlunda och att alla familjer ser olika ut.

Tant Vildas magi släpps den 21 oktober, och därefter blir det en annan alingsåsares bok som släpps från Parus förlag.

– Jag ska ge ut Charlotte Wikhalls åttonde roman, som kommer i december. Sedan har jag även en egen roman på gång, som heter Bara lite stressad, som är planerad att komma till våren. Jag kommer också ge ut en novellsamling om utmattningssyndrom framöver, där flera personer bidragit med texter, berättar Emma.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.