AHK förlänger med talangen

Handboll
Tobias Sandberg, 18, är nästa AHK-spelare att förlänga med klubben.
Kontraktet sträcker sig till och med säsongen 2018-19.
 
Tobias Sandberg är en spelare som Alingsås HK tror på. Och därför belönas den kvickfotade mittnian med ett nytt avtal.
– Att allting är klart känns givetvis väldigt bra, och det ger mig en trygghet i min strävan att bli en bättre handbollsspelare, säger Sandberg, som tycker att han tagit kliv i utvecklingen sedan skadan i våras.
– Det är såklart aldrig kul att så vid sidan och titta på, men samtidigt fick jag en period där jag kunde bygga upp kroppen. Jämfört med för ett år sedan känns det som att jag blivit bättre på det mesta, och att man nu får ett kvitto på det genom ett nytt kontrakt är riktigt kul.
 
Tolv mål på 23 skottförsök har det blivit så här långt under säsongen för 18-åringen – och stundtals har han visat upp sin breda repertoar.
– Självklart vill man alltid spela mer, men samtidigt handlar det om att ta vara på chanserna när dom dyker upp, säger han till AT-sporten.
 
I kväll möter Sandberg och kompani Hammarby i Estrad. En match där hemmalaget, med all rätt, är jättefavoriter.
Men Sandberg höjer ett varningens finger inför det som komma skall:
– Hammarby gjorde det riktigt bra mot Ystads IF senast och är lite på gång. Det kommer absolut inte bli någon enkel match som många kanske tror.
 
Mikael Franzén säger såhär om förlängningen:
– Tobias Sandberg kom till oss som en stor talang. Efter en första säsong som blev lite upp och ner på grund av skador har han vid flera tillfällen denna säsong visat att han vill mycket och att han är en mycket duktig handbollsspelare med en stor framtid inom handbollen. Vi vill satsa på unga lovande spelare och det är för mig och Karen Brødsgaard en viktig signering för både nutid och framtid.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.