Webb-tv: AHK sprang ifrån i andra

Handboll

Över 30 minuter hängde Hammarby med bra mot Alingsås.
Över 60 minuter däremot, var det inget snack om vilket lag som toppar serien och vilket som krigar i botten.

Kanske var det så att den svaga publiksiffran, 1 611, vittnade om att många hemmafans tog två poäng mot Hammarby för givet.

Till slut var förvisso de poängen givna, säkra, i bankvalvet, men det krävdes en uppryckning i offensiven under andra halvlek för att det skulle bli så säkert som 28-21 vittnar om.

– Vi malde ner Hammarby till slut och fick till en hel del kontringar den här gången, troligen en bit över snittet. Jag tycker inte vi riktigt varit det där kontringslaget som vi ska vara hittills den här säsongen men vi fick med oss en hög nivå från matchen mot GOG som vi också fick ut idag, säger Mikael Franzén.

AHK började annars matchen sömnigt och Hammarby var i tremålsledning vid ett par tillfällen i den första halvleken.

Speciellt slarvades det i offensiven, där till synes klockrena lägen slutade i skott på målvakt, skott utanför mål eller träffar i trävirket.

Ett litet ryck mot slutet av halvleken gav dock ett övertag för hemmalaget som man sedan aldrig tappade.

I andra halvlek rann siffrorna iväg ganska snabbt och det hela var i praktiken över när urstarke Oscar Bergendahl krigade in 24-15.

”Bergets” fem mål var dock inte i klass med sexmålsskytten Andreas Flodman som visade att han är tillbaka på allvar efter en tung start på säsongen.

– Det var jobbigt att spela såpass mycket som jag gjorde idag, det har jag inte gjort på väldigt länge. Men det är kul att spela handboll och det var skönt med vinst idag. Vi bara kör i andra halvlek, säger Flodman som fick större delen av matchen på plan:

– Det är skönt att få springa ur lite och att kroppen kändes okej. Det är klart det är skönt att göra mål också men det viktigaste idag var att vi inte slappnade av under matchen. Det kanske såg lite hafsigt ut sista fem, men i övrigt var det en bra match.

I och med segern är Alingsås nya serieledare på bättre målskillnad än IFK Kristianstad.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.