Webb-tv: Alingsås satte ner foten inför ett kokande Estrad

Handboll

– Just nu är det bara en sjukt skön känsla och lite av en lättnad faktiskt.
Leendet på Oscar Bergendahl, och svetten i hans panna, förkunnade att AHK hade längtat lite extra efter att slå just IFK Kristianstad.
30–24 var ett styrkebesked.

I två raka säsonger har det inte spelat någon roll hur bra AHK än varit. Framme i SM-finalen har IFK Kristianstad varit oslagbara ändå och skåningarna har vuxit ut till lite av ett spöke för Alingsås.

Men kanske är det spöket på väg att tyna bort nu.

Segern med sex mål var frukten av en riktigt bra insats från AHK.

– Visst är det skönt att visa att vi kan slå dom, lite av en lättnad faktiskt. Det kanske inte spelar någon stor roll om det är just Kristianstad eller något annat topplag. Bara att vi får den övertygelsen att vi är såhär bra, att vi slår vilket lag som helst i serien när vi spelar såhär, är jävligt skönt att ha med sig, säger planbäste Oscar Bergendahl med fem mål på kontot.

Mot topplagen har ni haft det tufft hittills den här säsongen, extra viktigt att vinna idag då?

– Jätteskönt, det har blivit några knappa förluster mot Sävehof och Lugi. Då är det viktigt att ta en av de lagen på hemmaplan i alla fall.

De båda halvlekarna var närmast identiska när AHK drabbade samman med Kristianstad. Under första halvlekens inledande 15 minuter följdes lagen åt närmast slaviskt, där ingen lyckades rycka. Men hemmalaget ryckte åt sig två-tre-fyra måls ledning närmare paus efter fint försvarsarbete och bra målvaktsspel och ledde med 16–12 när tutan ljöd.

Samma visa upprepade sig alltså i andra, där Kristianstad ryckte sig ikapp och ett par gånger också förbi med något mål. Men återigen tog Alingsås kraftfulla försvarsspel ut sin rätt. De enkla målen började komma mot ett Kristianstad som såg slitna ut.

Sista minuterna handlade om rena defileringen från AHK, där inte ens en utvisning på Oscar Bergendahl gjorde någon skada på segern.

– Haha, det blev black-out där. Inga kommentarer, säger en finurlig Bergendahl om ”tvåan”.

Borde inte du vunnit pris som matchens lirare idag?

– Det är inte jag som avgör det, så länge man bidrar så räcker det gott. Det kändes bra, jag fick in de två första skotten och sedan flöt det på efter det. Jag har haft det här i mig innan också men ibland får man till en fullträff. Idag kom den. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.