• Foto: LINA ERIKERS
    MÅNADENS LÄSARBILD OKTOBER. "Mamma det låter knaprr knaprr knaprr när jag går!" Spännande med höstens första morgonfrost.
  • Foto: ANN ERIKERS
    GLAD VINNARE. Lina Erikers tog bästa höstbilden.

Barnet gör bilden

månadens bild

Barnet gör bilden. Så resonerade AT:s jury och utsåg Lina Erikers foto på lille Alfred i första morgonfrosten till månadens läsarbild för oktober.

Många nappade på AT:s uppmaning att vara med och tävla om bästa höstbilden i oktober. Vackra höstfärger har varvats med mysiga miljöer och, som i Linas fall, frost.

AT-juryn, bestående av fyra redaktionsmedlemmar, valde bland många fina foton och fastnade till slut för bilden på den lille pojken som trampar runt på en frostig gräsmatta, samtidigt som solstrålarna på ett fint sätt letar sig igenom träden intill.

Hittade AT på Google

Döm om vår förvåning när vi upptäckte att fotografen, den 29-åriga tvåbarnsmamman Lina Erikers, bor i Svärdsjö i Dalarna. Det är nog första gången som tävlingen om månadens bild vinns av en person som inte hör hemma i tidningens spridningsområde eller har anknytning hit.

Men det finns ingen geografisk begränsning i våra tävlingsregler så priset går till bästa bilden.

– Så roligt. Jag får tacka så mycket, säger Lina när AT ringer upp.

– Jag har aldrig varit med i någon tävling förut, men kände att det var en fin bild, för bra för att bara ligga i kameran. Så jag googlade på höstbild och tävling och tänkte att jag chansar och ser om någon håller med mig, fortsätter hon.

Lights i egen klass

Bilden är tagen i familjens trädgård. Snart treårige Alfred var så fascinerad av den första frosten så han fick gå ut i bara innekläder och stövlar för att känna på den. Mamma Lina fotograferade ögonblicket med sin mobilkamera.

– Jag hobbyfotar som alla andra föräldrar och brukar fota med en systemkamera, berättar hon.

Läsarnas bilder från Lights in Alingsås tävlar i en egen klass. Vinnaren i den tävlingen presenteras inom kort.

Tre bilder får hedersomnämnanden. Se torsdagstidningen.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.