Foto: PRIVAT
Ninni Jonsson tillsammans med övriga pristagare i regionfinalen.

Entreprenören Ninni Jonsson vann fint pris

alingsås

Skoföretagaren Ninni Jonsson, Alingsås, har utsetts till Årets kvinnliga stjärnskott bland entreprenörer i Västsverige. På torsdagskvällen fick hon ta emot priset vid regionfinalen av tävlingen EY Entrepreneur of The Year.

Ninni Jonsson driver sedan 2008 företaget Twosouls AB i Alingsås och har tagit fram det egna skomärket Cinnamon. Skor ska vara både bekväma och snygga, är hennes motto. 

Skorna har funnit sin marknad, både hos ortopedtekniska mottagningar, vanliga skoaffärer och i lifestylebutiker. Försäljningen har vuxit stadigt och lönsamheten är god. 

2013 utsågs Ninni till Årets framtidsentreprenör i Alingsås och de senaste två åren har Twosouls funnits med på Veckans Affärers lista över superföretag, som fyra år i rad levt upp till högt ställda krav. Hon berättade i en AT-intervju nyligen att företaget nu satsar mer aktivt på försäljning och är på väg in på de danska och norska marknaderna. Företaget har fem anställda.

Nu är Alingsåsföretagaren också Årets kvinnliga stjärnskott i Västsverige. Juryn skriver i sin motivering, att Ninni har brutit en tradition på marknaden och, utan att ge avkall på kvalitet och ergonomisk anpassning, skapat en ny. Hon har ”skapat ett bolag med unik positionering goda framtidsutsikter”.

Ninni Jonsson har gått vidare till Sverigefinalen av EY Entrepreneur of The Year i Stockholm den 1 februari nästa år.

Dit går också vinnaren av huvudpriset i regionfinalen, Thomas Karlsson och Torbjörn Bäck, ägare till Gekås i Ullared. De är Årets entreprenörer i Västsverige. Även Årets manliga stjärnskott, Assan Njie från hälso- och träningskostföretaget NJIE i Göteborg och Anton Westbergh, spelföretaget Coffee Stain Studios i Skövde, som vann huvudsponsorn SEB:s pris Bästa internationella tillväxt, ska vara med i Sverigefinalen.

EY:s jury bedömer entreprenörsanda, ekonomisk utveckling, strategisk inriktning, inverkan på omvärlden, innovation och personlig integritet och inflytande. Företagen ska omsätta minst 10 miljoner kronor om året alternativt ha minst 10 anställda.

Årets kvinnliga stjärnskott delas ut till en kvinna som är ung eller som har ett företag som vuxit snabbt på kort tid. Entreprenören ska uppfylla kriterierna för huvudpriset med ett undantag – entreprenören behöver bara har varit verksam i tre år.

Läs Ninni Jonssons kommentarer till utmärkelsen i lördagstidningen

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.