Foto: Leonore Nordin
Väntar på luciakronan. Erica Niklasson har röstats fram till årets lucia i Alingsås

Erica årets lucia i Alingsås

Alingsås

Efter rösträkning blev det under onsdagseftermiddagen klart att Erica Niklasson blir årets lucia i Alingsås.
– Det är jätterolig, sa hon när hon fick beskedet.

Det var en minst sagt glad Erica Niklasson som tog emot Lions och Alingsås tidnings gratulationer i går. Och minst lika glad var mamma Jenny Nylén.

– Jag har känt det på mig hela tiden, säger Jenny vilken var den som anmälde Erica som luciakandidat.

Det är en hektisk tid som väntar för Erica och de andra tjejerna i luciatruppen. Det handlar om ett hundratal framträdanden som ska avverkas under kort tid.

Hur går luciauppdraget ihop med skolarbete?

– Jag har redan kollat av det med lärarna och det är okej, säger Erica som läser samhällsvetenskapsprogrammet.

Trots det intensiva arbetet som väntar ser Erica fram mot att dela den närmsta tiden med övriga i luciatruppen.

– Det är en skön grupp så det kommer bli bra, säger hon och berättar att hon känner flera av de andra tjejerna efter att de gått på Östlycke­skolan tillsammans.

Skola och jobb

Bland fritidsintressena finns bland annat idrott, och Erica spelade själv handboll under flera års tid. Sina sångtalanger beskriver hon sig begränsas till att hon ”sjunger i duschen”.

– Så fort jag kan går jag och kollar på handbollsmatcher, säger hon och berättar att mycket fritid också går åt till arbete, både på hotell och i butik.

Sven-Åke Erikson från Lions menar att luciatruppen alltid får mycket uppskattning för arbete som de utför, speciellt från äldre och sjuka personer som de besöker.

– De kommer att lära sig mycket under den här perioden, säger han och får medhåll av Ericas mamma som själv var med i luciatruppen i början av 90-talet.

– Det var en fantastisk tid. De kommer att få väldigt mycket minnen med sig, säger Jenny som beskriver Erica som en ”framåt och aktiv tjej”.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.