GOG vidare i EHF-cupen

Handboll

Returmötet mellan GOG och Alingsås blev inte oväntat en rysare. Till slut var hemmalaget något starkare och vann med 33–27 (10–13), vilket också ger dom platsen i EHF-cupens gruppspel.

– När det ska avgöras har vi stolpe ut och dom stolpe in. Marginalerna är jäkligt små i den här sporten, säger AHK-tränare Mikael Franzén efter nederlaget och uttåget ur Europaspelet.

Du låter väldigt besviken?

– Jo, detta är nog en av mina tyngsta förluster som tränare. Vi är ändå vidare i 58 minuter, men orkar inte fullfölja hela vägen. I mina ögon kan vi inte göra en så mycket prestation än vad vi faktiskt gör. Killarna sliter på riktigt bra där ute.
 
Efter en jämn och målsnål inledning (2-2 efter åtta minuter) tog AHK hand om kommandot. 4-7 efter 18 minuter förvandlades dock till 7-7 efter en stark period av GOG.
 
Alingsås lät sig inte påverkas av hemmalagets upphämtning – och när Andreas Flodman skickade in 9-10 var det början till rena rama uppvisningen av gästerna. Mål i följd av av Daniel Tellander, Pontus Johansson och Tellander igen gjorde att AHK ledde med fyra bollar.

Danskarna lyckades få in en reducering före paus, och ställningen efter första 30 var 10-13.

De båda lagen inledde sedan andra halvlek i ett galet tempo, vilket elva mål på sex minuter vittnar om. Gästerna höll sin tremålsledning fram till 15-18, men i det läget vaknade GOG.

Tre raka mål gjorde ställningen till 18-18 efter 40 minuters spel, mycket på grund av att Alingsås drog på sig utvisningar.

Stärkta av spelet i numerärt överläge kunde danskarna också gå upp i ledning med två bollar, 22-20.

GOG fortsatte på den inslagna vägen – och när Fredrik Teern visades av banan vid ställningen 26-22 var goda råd dyra för AHK. Men likt en boxare hängandes mot repen kämpade sig gästerna tillbaka, och med sju minuter kvar var det 27-25 på tavlan.

Resterande matchtid blev en rysare, och med 50 sekunder kvar ledde GOG med 31-27. En marginal som där och då tog dom vidare till EHF-cupens gruppspel.

AHK jagade den reducering som krävdes för avancemang, men istället för 31-28 kunde hemmalaget stänga matchen med två raka mål. 

– Just nu känns det bara tomt. Vi har satsat hårt på Europaspelet och sen slutar det så här. Ska man nämna något utöver de berömda marginalerna som avgör till GOG:s fördel så är det deras målvaktsspel i andra, hälsar en besviken Mikael Franzén.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.