Foto: ALINGSÅS KOMMUN
Maria Lissmatz, avgående gymnasiechef.

Gymnasiechefen slutar

Alingsås

Gymnasiechef Maria Lissmatz var inte involverad i arbetet med det omdiskuterade lärarlönelyftet, som omfattade 46 i hennes personal. 1 november sa hon upp sig från sin tjänst.

Maria Lissmatz berättar att hon efter januari 2017 kommer att arbeta som rektor i Göteborg. Det jobbet har hon inga problem att prata om och lyfter att det ska bli skönt med mindre pendling.

Desto mer fåording är hon över implementeringen av lärarlönelyftet, som AT hade velat diskutera med henne om. Trots att hon är gymnasiechef har hon inte haft något att säga till om när pengarna från lärarlönelyftete har fördelats, bland hennes personal.

– Nej, det har skötts på förvaltningsnivå. Jag får hänvisa till dem.

Vad hon tycker om att hon inte involverats vill hon inte utveckla.

– Det har man inte gjort och det är jag lojal mot.

Och nu slutar du?

– Ja, jag slutar.

AT utlovas en längre intervju med Lissmatz i januari. Hon började arbeta i Alingsås 2013.

AT har sökt utbildningsförvaltningens chef Anneli Schwartz men hon är oanträffbar på tjänsteresa. Utbildningsnämndens ordförande Ulf Carmesund (S) säger att han gläds å Maria Lissmatsz vägnar att hon hittat ett nytt jobb.

– Jag gratulerar att hon hittat ett jobb som hon känner sig lockad av. Hon har gjort ett jättebra jobb och har varit med och vänt trenden. Nu är det fler som väljer att läsa på Alströmergymnasiet, säger Ulf Carmesund.

Gjordes det då något försök att få henne att stanna?

– Nej, vi har inte frågat.

Frågan om hur han ser på att gymnasiechefen inte varit med i arbetet att fördela lärarlönelyftet på gymnasiet passar han på.

– Den arbetsfördelningen är jag inte med i själv.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.