Foto: Mikael Svensson
Lyser upp Noltorp. Ida Marklinder och Dejan Vulevic, både från Ica Supermarket, tillsammans med tomten som tog emot önskelistor under kvällen.

Lyser upp Noltorp centrum

Alingsås

Det lyser lite extra om Noltorps centrum just nu – i förra veckan tändes julbelysning i området.

Det är flera aktörer i området kring Noltorps centrum som har gjort slag i saken och lyst upp stadsdelen lite extra.

– Tankarna har väckts i samband med Lights in Alingsås. Jag har alltid tänkt att slingan borde gå här igenom Noltorp, säger Dejan Vulevic på Ica Supermarket.

Tändes på torsdagen

På torsdagskvällen var det dags att tända belysningen som finns i ett område som sträcker sig från butiken till Hagagården.

Undersökningar som kommunen har gjort visar att många boende på Noltorp har efterlyst bättre belysning i området för att öka tryggheten. Redan under fjolårets togs ett första steg i det arbetet när den fasta belysningen i Hagastråket byttes ut.

Skapar julstämning

Nu skapas alltså lite extra stämning, bland annat med julbelysning på butikens fasad och ”ljusbollar” i träden utmed gångstråket.

– Det är många äldre och barn som rör sig här i området och det är roligt att skapa lite julstämning för dem, säger Dejan Vulevic.

I samband med invigningen på torsdagskvällen bjöds det på glögg pch pepparkakor, och en tomte fanns även på plats för att ta emot önskelistor från barn.

– Förhoppningen är att kunna bygga ut det här till något större framöver, säger Dejan Vulevic som var nöjd med premiärkvällen.

Med i ljusprojektet finns även Hälsonavet, Alingsåshem och fastighetsbolaget Hemsö vilka har sponsrat varsitt träd som har dekorerats med ljusbollar.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.