Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
Christer Mårtensson, klubbchef Alingsås HK.

Mårtensson: ”Förstår beslutet, men gillar det inte”

Handboll
Alingsås HK toppar Handbollsligan efter förbundets beslut att döma laget som segrare i mötet med Lugi.  
– Vi förstår beslutet, men gillar det inte, säger AHK:s klubbchef Christer Mårtensson.
 
Sent på måndagskvällen stod det klart att Lugis slarv med Josip Cavars registrering får konsekvenser för Lundalaget. Svenska handbollförbundet dömer nämligen matchen mellan Lugi och Alingsås till 10–0 i AHK:s favör.
Detta trots att klubben valt att inte agera.
– Jag har förståelse för att förbundet agerar, det hade varit ohållbart i längden att inte göra det. Samtidigt tycker jag att det är oerhört tråkigt att det tvingas bli så här. Matcherna ska avgöras på planen – punkt. Det var vår ståndpunkt innan allt det här uppdagades, och är det även nu, säger Christer Mårtensson, som blev lite tagen på sängen när uppgifterna dök upp på sociala medier under måndagen:
– I och med att vi inte visste att ärendet fanns så kom beskedet som en överraskning. 
 
Alingsås klubbchef säger vidare att han varit i kontakt med Lugis dito under tisdagsförmiddagen.
– Vi pratade om det som hänt, och jag förklarade vår ståndpunkt. Vi förlorade matchen med en boll och hade helst av allt sett att slutresultatet varit intakt.
 
Hur ser du på det faktum att en sådan här sak skadar handbollens anseende?
– Självklart är det inte bra. Klubbarna måste bli bättre på att se över sina rutiner, och att det inte händer någon mer gång. Vi i Alingsås HK har vår egen kontrollfunktion, och tycker att den fungerar.

Förbundets beslut:
Svenska handbollförbundets Tävlingskommitté (TK) har beslutat att matcherna nedan ska enligt följande: Lugi–IK Sävehof 0–10, Lugi–Alingsås HK 0–10.

Detta eftersom spelaren Josip Cavar (931003) deltagit utan att ha varit spelarberättigad (i enlighet med § 8:3).

Följande går att läsa i Svenska Handbollförbundets Tävlingsbestämmelser § 8:4: ”Spelaren är spelklar för sin mottagande förening, då föreningen erhållit speltillstånd från SHF, vilket kungöres på SHF:s hemsida.”

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.