Miljökontoret tvingar folk från sina hem

Alingsås

För två år sedan köpte jag ett litet hus på landet för att komma bort från storstadens hets. Nu riskerar jag att tvingas sälja mitt hus då jag är en av alla dem som fått mitt enskilda avlopp underkänt vid den inventering som gjordes av Alingsås miljöinspektörer.

Av miljökontoret har jag fått ett år att åtgärda avloppet. Ett år att skaffa fram 70 000 till 150 000 kronor. Mitt problem är att jag inte får låna till detta då mitt hus inte är värderat tillräckligt högt.

I dagsläget vet jag faktiskt inte hur jag skall kunna lösa situationen. Jag vet att det inte bara är jag som hamnat i detta läge på grund av den nit man visat att tvåla till oss som bor i glesbygden än en gång.

Mitt som många andras avlopp går ut på en åker. En åker där bonden sprider tonvis med dynga varje år. Det jag släpper ut på ett år är en marginalitet. Observera att jag förstår att det naturligtvis skall renas ordentligt men att bara ge respit i ett år för att ordna finansiering fungerar helt enkelt inte.

Har ni på miljökontoret ens gjort någon konsekvensanalys av er verksamhet? Jag kommer förmodligen få sälja och flytta. Är detta vad ni vill? Är det meningen att er brådska skall få mig och andra att tvingas från våra hem?

Är era regler och paragrafer så ohemult viktiga för er att minutiöst följa att ni inte kan inse vad era beslut åsamkar för problem?

  • Fredrik
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.