Foto: BOSSE ÅSTRÖM
Stefan Strind, fotbollstränare.

Norrby intresserat av Strind

Fotboll

Stefan Strinds nästa stopp i tränarkarriären kan bli Norrby IF.
Han bekräftar själv för AT att Boråsklubben hört av sig.
– Klart att jag är intresserad, säger Strind.

I tisdags gick Stefan Strinds kontrakt ut med Vårgårda IK.
En av klubbarna som visat intresse för honom är Norrby, som inom kort kvalar upp till superettan.
– För mig personligen skulle det vara en otroligt rolig utmaning att få chansen att träna Norrby, oavsett om dom spelar kvar i ettan eller i superettan. Samtidigt är allting i sin linda, och vi har egentligen bara pratat lite förutsättningslöst. I och med att det är oklart kring Simon Erikssons (tränare) framtid sonderar dom av naturliga skäl terrängen, säger Stefan Strind, som har den UEFA Pro-licens som krävs för att träna ett lag i den näst högsta serien.
Är det huvudtränare som gäller?
– Jo, men så är det. Jag känner själv att jag vill ha ett huvudansvar, men sen vet man inte exakt hur organisationen kan komma att se ut. Det är trots allt stor skillnad på spel i superettan och division I.
Hur känns det att en klubb av Norrbys kaliber hör av sig?
– Givetvis är det smickrande. Samtidigt är jag medveten om att jag säkerligen inte är den enda tränaren dom kontaktat.
Hur ser din dialog ut med VIK?
– Jag pratar löpande med både Gabor Hacker och Peo (Häggström, tränarkollega) och vi har en bra dialog. Dom vet att jag har en ambition att träna lag högre upp. Samtidigt har jag absolut inte stängt dörren för en fortsättning i Vårgårda.

Björn Lindvall, sportchef i Norrby, är väldigt fåordig när AT får tag på honom.
– Stefan Strinds namn vill jag inte kommentera i nuläget.
Kan du bekräfta eller dementera att ni kontaktat Strind?
– Ingen kommentar, som sagt.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.