• Arkivbild: JÖRGEN BJÖRME
    EN KVÄLL FÖR ALINGSÅS. Den senaste entreprenörsgalan hölls i januari 2015. Då fick Carina Berg, Gerdas bageri, priset Årets unga entreprenör.
  • Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
    KVÄLLENS TALARE. Ola Serneke kommer hem till Alingsås för att tala vid Entreprenörsgalan i februari nästa år.

Nu är det klart – galan blir av igen

Alingsås

Entreprenörsgalan kommer tillbaka – och Ola Serneke är klar som talare.
– Det blir en riktig Alingsåskväll, lovar näringslivsstrateg Jenny Almén Linn, som håller i planeringen.

En afton för Alingsås, näringslivsgalan eller entreprenörsgalan. Kärt barn har många namn och nu är datumet spikat för galans återkomst – torsdag 23 februari 2017.

– Vi har ett fantastiskt brett och intressant näringsliv i Alingsås som vi gärna vill uppmärksamma och visa upp, självklart är vi glada över att kvällen är tillbaka, säger Jenny Almén Linn i ett pressmeddelande.

Galan hölls senast i början av 2015 och gjorde ett uppehåll 2016 för att kommunen och det lokala näringslivet då hade fullt upp med att få den nya samarbetsorganisationen Alingsås Business Center på plats.

Det gav Jenny och resten av ABC-gänget tid att i lugn och ro titta på vad som varit bra vid tidigare tillfällen och var det funnits utvecklingspotential.

– Vi har också hört oss för lite och försökt ha tentaklerna ute. I stort sett tar vi med oss samma koncept in i det nya, med priser, samarbete med de olika näringslivssammanslutningarna vi har och tillfället att få lyfta fram goda exempel. Just den biten är särskilt rolig, säger Jenny.

Klart är också att lokale, såväl som nationelle byggprofilen Ola Serneke blir kvällens talare och inspiratör.

– Ola är en väldigt intressant näringslivsprofil och extra roligt för oss att han har den lokala anknytningen, menar Jenny Almén Linn.

Hon framhåller också att entreprenörsgalan är en utmärkt kväll för att avslappnat kunna knyta nya kontakter företag emellan och inte minst mellan företag och kommun.

Alingsås Business Center är Alingsås näringslivsenhet sedan januari 2016. Det står under Näringslivsrådet, där representanter från handeln, företagarna, fastighetsägarna och LRF sitter med tillsammans med representanter från kommunledningen.

  • Stefan Samuelsson
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.