Foto: BOSSE ÅSTRÖM

Ola Lindgren: ”Överraskad”

Handboll

Trots en enorm spelaromsättning över bara en sommar, har IFK Kristianstad tuffat på i toppen av Handbollsligan under hösten.
– Jag är faktiskt lite överraskad över att vi är i toppen, säger tränare Ola Lindgren.

Lindgren har onekligen haft en hel del att göra efter SM-finalen i maj. Efter OS kom han tillbaka till Kristianstad för att försöka bygga ett nytt lag med en rad nyförvärv.
– Vi visste att spelarna som kom till oss inte skulle vara på samma nivå som de som lämnade. Det är klart man var osäker på var vi stod. Jag hade faktiskt inte förväntat mig att vi skulle klara oss så bra som vi har gjort, att vi är i topp är faktiskt lite överraskande, säger Lindgren och menar samtidigt att det finns mycket kvar att hämta hos de regerande mästarna:
– Det är fortfarande en del spelare som inte fått den där utväxlingen riktigt än. Sedan pratas det mycket om att vi värvar ihop ett lag men ska inte glömma att vi spelat med sådana som Philip Henningsson och andra, unga killar som är nya på den här scenen men ändå gjort det bra.
Kan du sätta ett finger på någon specifik detalj som gjort att ni gått så bra som ni gjort, trots ett ofärdigt lagbygge?
– Man ska inte sticka under stol med att Nebojsa Simic räddat oss i många matcher med sitt enorma målvaktsspel. Sedan har vi haft en handfull spelare som klivit fram och gjort att vi inte varit beroende av en enda spelares prestationer. Där har vi haft en hyfsat stor bredd.

IFK-tränaren säger också att Kristianstad haft ”tur” med spelschemat under säsongsinledningen och att matchen mot AHK inleder en betydligt tuffare period.
– Vi har haft en del matcher där vi kunnat rotera lite mer och ändå vunnit, men nu när november är igång väntar en rad tuffa matcher mot riktigt vasst motstånd. Man måste gilla den utmaningen och vill man vara med och utvecklas på högsta nivå ska det vara såhär också. Det är detta man tränar för.

Numera är Ola Lindgren klubbtränare på heltid sedan hans tid som förbundskapten tagit slut efter OS i somras.
En nygammal sits för honom efter alla år i blågults tjänst.
– Jag har aldrig tänkt i de där banorna att jag haft båda jobben, utan fokuserat hundra procent där jag befunnit mig för tillfället. Men det är klart att den här sommaren, när vi hade så många nya och inte hade mig som huvudtränare på plats, var tuff och det var ett minus att jag inte kunde vara där. Jag tyckte också vi befann oss lite längre bak när jag kom tillbaka än vad jag hade hoppats. Ändå har vi överraskat positivt, även om det finns bitar att jobba på.

Vad förväntar du dig av onsdagens möte? Det har onekligen vuxit ut till en liten klassiker efter alla SM-finaler.
– Vi tycker det är kul att möta Alingsås, det blir ofta matcher där det går undan med ett högt tempo. Det är två lag som vill något och ingen vill dra ner på farten.
– Sedan är vi lite annorlunda i att Alingsås har mer fart i sitt niometersspel medan vi är tyngre och har lite större skytte. Jag skulle säga att vi är lagen med det bästa omställningsspelet i ligan, även om Alingsås kanske är i lite större behov av just de målen än vad vi är. Det kommer bli kul!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.