Foto: JOHAN HALLBERG

Rusta utsatt för väpnat rån

ALINGSÅS

Rustas butik på Bolltorps handelsområde rånades av en knivbeväpnad man vid sjutiden på tisdagskvällen – gärningsmannen fick med sig en okänd summa kontanter från butiken.

Det var vid sjutiden på tisdagskvällen som en knivbeväpnad man dök upp inne i Rustas butik. Mannen hotade kassapersonalen med kniv och krävde pengar.

– Han har fått med sig pengar, men det exakta beloppet kan jag inte uttala mig om. Någon person har inte kommit till fysisk skada i samband med rånet, säger Anders Johansson, polisens förundersökningsledare.

Efter rånet försvann mannen ut ur butiken. Det råder viss osäkerhet om han sedan försvann från platsen till fots eller på cykel. Enligt uppgifter ska han dock ha rört sig i riktning mot Teglelbruket. Rånaren beskrivs som en yngre ljushårig man klädd i grå luvtröja och svarta Adidasträningsbyxor.

Polis sökte efter gärningsmannen under tisdagskvällen och även polishelikopter sattes in i jakten på rånaren. Sökandet gav dock inget resultat och någon misstänkt person hade ännu under onsdagen inte gripits.

Polis har hört personal och vittnen, och en teknisk undersökning har gjorts i butiken. Filmer från butikens övervakningskameror har också hämtats in och ska gås igenom, och gärningsmannen ska ha fångats på bild.

– Just nu sätter vi vårt hopp till övervakningskamerorna, säger Anders Johansson.

På grund av rånet höll Rusta butiken stängt under delar av onsdagen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.