Storförlust mot topplaget

Innebandy

Som väntat hade inte IBK Alingsås mycket att sätta emot när man besökte serieledarna Jönköping på lördagen.
Hittills obesegrade Jönköping vann med solklara 12–3.

Förutsättningarna för en skräll i Jönköping var inte de bästa för IBK. Innan matchen saknades Alfred Johansson och Sven Johansson, samt en sjuk Mattias Andersson.

Och värre skulle det bli.

– Alexander Johnsson gick sönder efter fem minuter och Andreas Glännbro efter 20. Johnsson kändes inte bra, han stukade foten samtidigt som han vred till knäet och hade ont hela vägen från knäet till foten, säger tränare Pelle Erlandsson.

Med en tunn trupp hade IBK inget att säga till om i första perioden, som gick till Jönköping med 5–1 sedan Erik Pajnert gjort mål för Alingsås.

Andra perioden såg bättre ut enligt Pelle Erlandsson.

– Där tycker jag vi står upp bra och skapar chanser när vi väl har bollen. I första blev det lite rörigt med bara tre backar och två centrar nästan hela matchen men andra perioden är helt okej.

Mittenakten vanns av Jönköping med ”bara” 2–1 efter nytt mål av Erik Pajnert. Men i tredje tröt den lilla ork som fanns kvar i IBK-benen.

– Vi är bara elva man i slutet och orkar helt enkelt inte. Samtidigt vill Jönköping gärna hålla i bollen och spela runt så mycket dom kunde, Kristian Kjell i mål sa att det var en av de svettigaste matcherna han spelat.

Trots storförlusten hade Pelle Erlandsson ändå en skaplig känsla i kroppen på vägen hem.

– Tycker inte grabbarna var så värst besvikna efteråt ändå. Vi gjorde vad vi kunde efter de förutsättningar vi hade, och fick fokusera mycket på försvarsarbetet. Förhoppningsvis kan vi slicka såren och få tillbaka några spelare innan nästa match.

IBK:s sista mål gjordes av Kevin Keijsner.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.