Foto: STEFAN SAMUELSSON
ERSÄTTS AV BUSS. Tågen mellan Alingsås och Göteborg står stilla från sent onsdag kväll till midnatt mellan söndag och måndag.

Tågstopp i fyra dygn

Alingsås

Från sent onsdag kväll och fyra dygn framåt stängs tågtrafiken av helt mellan Alingsås och Göteborg. Bussar ersätter.

Det är sjätte helgen i rad som tågtrafiken på Västra stambanan påverkas av olika spårarbeten och underhållsåtgärder. Det fyra dygn långa tågstoppet är det mest märkbara för resenärerna på hela hösten.

Tågtrafiken stängs av helt på den här sträckan från klockan 23.40 på onsdag kväll och återupptas först vid midnatt natten till måndag den 21 november.

Snabbtåg via Borås

Jobben som ska göras den här gången är dels rälsbyte mellan Floda och Norsesund, dels inkoppling av förbigångsspår i Stenkullen, men också en rad andra underhållsarbeten och arbete med en ny gångbro i Lerum.

Flera av snabbtågen tvingas under perioden att gå via Borås till Herrljunga och restiden beräknas bli mellan 40 minuter och en timme längre än normalt. Inställda tåg ersätts med buss som avgår enligt särskilda tidtabeller, som finns på Västtrafiks och tågbolagens hemsidor.

Så kör bussarna

Så här kör ersättningsbussarna, enligt Västtrafik:
Från Nils Ericsonsterminalen via Munkebäcksmotet, Aspen, Aspedalen, Lerum, Stenkullen och Floda till Alingsås och omvänt.

Från Partille via Jons väg, Aspen, Aspedalen, Lerum, Stenkullen, Floda, Norsesund och Västra Bodarna till Alingsås och omvänt. Bussbyte sker i Lerum för resa till Jonsered och Partille respektive Norsesund och Västra Bodarna.

Under vissa tider körs även buss direkt mellan Nils Ericsonsterminalen och Alingsås/Floda och omvänt. 

Även regiontåg ersätts med bussar, i ett par fall mellan Göteborg och Vårgårda.

Västtrafik framhåller både att ersättningsbussarna kan avgå före tågets ordinarie avgångstid och att det inte finns möjlighet att ta med cyklar på bussarna.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.