Foto: MÅRTEN ÖHMAN
INSAMLARE. Eleverna från Nolhagaskolan och Sollebrunns skola samlar in pengar till Musikhjälpen.

De siktar på rekord i Musikhjälpen

Alingsås

Nu drar insamlingen till Musikhjälpen igång. Eleverna på Nolhagaskolan och Sollebrunns skola har ambitionen att få ihop 100 000 kronor.

Det är för fjärde året i rad som Nolhagaskolan engagerar sig i Musikhjälpens insamling. Och för andra året i rad samarbetar man med Sollebrunns skola. Årets tema är ”barn i krig har rätt att gå i skolan”.

– Förra året samlade vi in 86 000 kronor. Nu satsar vi på 100 000 kronor, säger Jenin Abdulhadi, pressansvarig för elevrådet på Nolhagaskolan.

Sänder radio

Den fjärde december kommer eleverna att hålla i en radiosändning från Vimpeln. Mellan klockan elva på morgonen fram till 12:30 kommer programmet att sändas lokalt på Vimpeln. Därefter och fram till klockan fyra går sändningen ut i Alingsås närradio.

Under sändningen kommer allmänheten att kunna ringa eller sms:a och önska låtar. Samt skänka pengar. Har ni bestämt vad ni ska prata om under sändningen?

– Vi ’brainstormade’ om det igår, säger Agnes Johnsson, som tillägger att det kan bli lite av varje, alltifrån filmtips till julsnack. E

leverna från Sollebrunn kommer bland annat att sälja kakor och skramla bössor under helgens kommande julmys. Och den 15 december anordnar de ett disco för eleverna i årskurs 4-6.

Söker sponsorer

Dagen därpå blir det disco i Alingsås, på Arena Elva.

– Förra året tjänade vi in 9 000 kronor på discot, säger Agnes Johnsson. Nu ska eleverna jaga sponsorer till discot, berättar Hugo Peterson.

Förutom detta kommer eleverna också att arbeta hemma eller i skolan och sedan skänka sin lön till Musikhjälpen. Det blev också senare under veckan klart att eleverna får åka till Örebro och lämna över pengarna i direktsändning, lördagen den 17 december.

  • Mårten Öhman
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.