Lugi fick rätt av Riksidrottsnämnden

Handboll

Alingsås HK är inte längre serieledare.
På torsdagen gav Riksidrottsnämnden Lugi rätt i sin överklagan, och därmed pekar allt på att Lundalaget får tillbaka sina fyra poäng dom tappade efter att ha använt en icke registrerad spelare.

Cirkusen kring Josip Cavar, målvakten som Lugi missat att registrera övergången för, snurrade ett sista (?) varv på torsdagen.
Då gick Riksidrottsnämnden, RIN, på Lugis linje i deras överklagan och ogiltigförklarade beslutet som tävlingskommittén på handbollförbundet kommit fram till.
Nu ritas troligen tabellen om – igen.
– Vårt beslut är undanröjt av RIN och då ser jag som den enda möjligheten att tabellen skrivs om till hur den var innan, det är den skyldighet vi har. Men vi vill ha det formellt via ett TK-beslut innan vi tar det steget, säger förbundets tävlingschef Ralf Lundberg till AT-sporten på fredagen.
Är ni självkritiska i ert agerande? Det är ju trots allt inte ofta RIN häver ett beslut på det här sättet.
– Jag har aldrig varit med om det tidigare. Det enda som hänt innan är att dom i vissa fall tyckt vår bestraffning varit för hårt och bett oss komplettera ärendet. Vi ska i vårt möte fundera över hur dom resonerat och har vi missat något får vi såklart ta med oss det.

RIN:s anledning till att häva beslutet är följande:
Riksidrottsnämnden konstaterar att Tävlingskommittén har anfört att en tjänsteman hos förbundet muntligen gjort en anmälan mot Josip Cavars deltagande i tävlingsmatcher till Tävlingskommittén den 11 november 2016.
Riksidrottsnämnden finner att det på grund av det ovan anförda har förekommit ett grovt formfel vid handläggningen av ärendet och det överklagade beslutet är följaktligen fattat i strid med gällande regler.
Ralf Lundberg är dock något frågande till RIN:s motivering.
– Jag köper inte riktigt det där med handhavande. Allting börjar ju alltid med en muntlig anmälan, som sedan går via ett mail. Mail är idag så offentligt så jag tycker det borde varit godkänt. Tyvärr saknar vi möjlighet till återkoppling kring hur RIN tänker, vi hör ingenting från dom under beslutsfattandet.

Läs mer i Julaftonstidningen

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.