Arkivfoto: BOSSE ÅSTRÖM
SKADAD. Alexander Jonsson (närmast) har en bit kvar innan han är i speldugligt skick, och missar definitivt mötet med Örebro.

Måste börja plocka poäng

Innebandy

Efter ett tre veckor långt uppehåll kliver IBK Alingsås in i spel igen. I eftermiddag väntar tabellfemman IBF Örebro i Stadsskogshallen.
– Vi möter ett lag som är riktigt bra framåt, säger tränare Pelle Erlandsson.

Nästjumbon IBK spelade sin senaste seriematch 20 november när man fick storstryk av Onyx på bortaplan.
Sedan dess har IBK, utöver sina ordinarie träningar, spelat en träningsmatch med ett mixat a- och b-lag mot Thailands landslag (3–3).
– Tyvärr lider vi fortfarande av en del skador och sjukdomar. Alexander Jonsson och Joakim Andreasson är borta ett tag till, plus då att Tomas Sladky spelar VM med Tjeckien. Glädjande är att vi får tillbaka Andreas Glännbro, som ju missade mötet med Onyx, säger Pelle Erlandsson.

IBK-tränaren erkänner utan omsvep att laget måste börja vinna snart.
– På den här sidan 2016 har vi Örebro och Lillån borta kvar, och som jag ser det som måste vi ta tre poäng i de matcherna. Annars blir uppförsbacken alldeles för brant.

Kan det bli tal om att förstärka truppen?
– Vi har inget konkret på väg in just nu.

Hur ser du på Örebro som lag?
– Örebro har likt många andra allsvenska lag en riktigt vass förstalina, som producerar många poäng. Dom spelar en offensiv innebandy – och för oss gäller det att verkligen inte bjuda dom på något. Mot Onyx var vi ändå bra med första halvan av matchen, för att sedan falla ihop fullständigt. När målen kom så började vi spela en och en, vilket straffar sig direkt på den här nivån. Det måste vi undvika mot Örebro.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.