Arkivbild: BOSSE ÅSTRÖM
PRODUKTIV LOO-BO. Den 13 december släpps Charlotte Wikhalls åttonde roman.

Skamfyllt ämne i Charlottes åttonde

Loo

Nu är Charlotte Wikhall aktuell med sin åttonde roman Bokmärkesängeln, som synliggör hur det kan vara att växa upp med en förälder som lider av psykisk ohälsa.

Bokmärkesängeln ges ut på Parus förlag, som drivs av alingsåsaren Emma Holmgren. I och med detta kommer nu Charlottes åttonde roman finnas tillgänglig i nätbokhandeln.

Bokmärkesängeln handlar om hur det kan vara att växa upp med en förälder som drabbats av psykisk ohälsa. I det här fallet handlar det om schizofreni, en diagnos som Charlotte själv kommit nära.

– Jag har jobbat en del med psykiskt sjuka. Schizofreni är en fascinerande diagnos, tycker jag. För mamman i boken är verkligheten att hon lever i Mittaniriket, och det här växer dottern upp i, berättar Charlotte.

Psykisk ohälsa och psykisk sjukdom omges av skuld och skam.

Är det något som berörs i boken?

– Ja, dottern har mörkat hela sin bakgrund för sin man och rott ihop en helt annan historia om var hon kommer ifrån, säger Charlotte.

Hela artikeln har tidigare publicerats i papperstidningen och e-tidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.