Alingsåsare vinner resetvist

Alingsås

Efter en inställd flygning ger nu ARN en alingsåsare rätt till drygt 11 000 kronor i ersättning från resebyrå och flygbolag.

Det var under fjolåret som en man från Alingsås skulle flyga från Göteborg till Istanbul, och därifrån vidare till annan ort. Vad han aldrig informerades om innan avresan var att flyget från Istanbul var inställt sedan en tid.

Mannen har anmält saken till ARN, Allmänna reklamationsnämnden, och begärt ekonomisk ersättning för den inställda resan. Enligt ARN:s bedömning har både flygbolaget och resebyrån som mannen anlitat agerat felaktigt i och med att han aldrig fick information om att flygningen från Istanbul var inställd.

Enligt ARN:s beslut ska flygbolaget och resebyrån solidariskt betala tillbaka de cirka 10 000 kronor som resan har kostat mannen. De ska också ersätta honom med 1 400 kronor för taxiresor till och från Landvetter.

Nämnden avslog dock mannens begäran om ytterligare ekonomisk ersättning för utebliven semester, samt för kränkande behandling på flygplatsen i Istanbul.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.