Foto: MIKEY LENNARTSSON
Foto: MIKEY LENNARTSSON

Arvidsson: ”Har stor passion för Holmalund”

Fotboll

Nu står det klart att Holmalund får behålla ytterligare en viktig pusselbit kommande säsong.
– Jag har en stor passion för Holmalund, säger Amalia Arvidsson efter att ha skrivit på för två nya år.

I måndags inledde Holmalunds damer det stora arbetet inför en ny och förhoppningsvis ännu bättre säsong i Elitettan.
En viktig del i det arbetet är Amalia Arvidsson, 25, som i dagarna kom överens med klubben om en fortsättning.
– Vi blev muntligt överens i helgen och jag skriver på ikväll (måndag), säger Arvidsson till AT-sporten och erkänner samtidigt att det funnits visst huvudbry att ta itu med innan ett nytt kontrakt kunde bli verklighet:
– Jag flyttade till Göteborg i november och det har funnits ett par frågetecken kring det där med pendling och så, men nu har allting löst sig bra. Jag jobbar fortfarande i Lerum som lärare men vill söka nytt inom min utbildning, affär och ledarskap, och det finns bäst möjligheter för det i Göteborg. Kanske också i Alingsås, vi får se.

Fanns det andra klubbar med i bilden eller var det alltid HIF som var ditt förstaval?
– Jag har en stor passion för Holmalund, klubben är en stor del av mitt liv. Det är en bra förening med roliga människor och det är klart att jag alltid egentligen vill spela där, även om det kanske praktiskt sett varit enklare med en förening närmare Göteborg.
– Samtidigt är det svårt att inte välja Holmalund. Man vill ju vara med på den här nysatsningen som vi gör nu och ge det en ordentlig chans, speciellt med ny tränare också. Allt känns mer proffsigt nu med fler personer kring laget.

Känner du att ni verkligen ges chansen att göra något bra den här säsongen?
– Ja verkligen, och jag tror det är många spelare som precis som jag får ny motivation av det. Vi trivs bra och har kul ihop i laget, det finns ingen dålig stämning alls. Det är ett plus i kanten såklart

Nya tränaren Christer Stolt ser fram emot att äntligen börja jobba med sitt nya lag.
– Ikväll (måndag) kör vi träning och har en informationsträff om hur vi ska jobba framöver med saker som fys och fotbollskondition. Där lägger Sophia Olofsson, vår fystränare, upp planeringen. Överlag har vi ett väldigt starkt team runt det här laget och det är bra för spelarna att veta vad dom kan förvänta sig, och vad vi förväntar oss av dom.
Ni har haft många spelare på provträning och kommer ha det även framöver. Hur ser det ut där, har ni några på gång som skriver på?
– Självklart vill man ha klart med de spelarna så fort som möjligt men man får nog räkna med att det tar ett par veckor till i alla fall. Oavsett känns det bra att ett knippe tjejer från förra säsongens trupp redan skrivit på nya kontrakt.
Du är taggad över att börja antar jag?
– Jag är jäkligt taggad! Det känns klart inspirerande och jag tror gruppen känner samma sak. Vi har en bra teamkänsla i Holmalund och jag känner mig väldigt trygg med de jag har runt mig.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher