Foto: URBAN KÄRVLING
Foto: URBAN KÄRVLING

Beijer Bygg lägger ned i Vårgårda

Vårgårda

Under tisdagen fick personalen på Beijer Byggmaterial i Vårgårda ett chockbesked. Företagsledningen meddelade att man lägger ned verksamheten och det redan vid månadsskiftet januari/februari.

Beskedet om nedläggning kom mycket överraskande för personalen. Så här skrev Beijer Bygg i Vårgårda på sin Facebooksida i inför nyår, ”Vi passar på att tacka alla våra kunder för året som gått och ser med spänning fram emot ett nytt år och vi hoppas att vi får vara med och hjälpa er i era byggprojekt, allt från det lilla till det stora”.

Strategiskt beslut

Totalt sett går det mycket bra för Beijerkoncernen.

– Vi nådde vår högsta omsättning någonsin under förra året, men vi bedömer marknaden i Vårgårda som för liten, säger Pierre Nyström, VD Beijer Byggmaterial.

För byggvaruhandelsföretaget handlar det om ett strategiskt beslut, då man väljer att satsa i större tillväxtorter.

– Vi tar krafttag och satsar till exempel i Göteborg, men även i Alingsås som har en stark tillväxt.

Ingen försäljning

Det är inte aktuellt att sälja verksamheten i Vårgårda till någon annan.

– Nej, vi avvecklar i Vårgårda och gör det redan i månadsskiftet januari/februari. Nedläggningen berör åtta personer, som eventuellt kan erbjudas arbete på annan ort, säger Pierre Nyström.

Förhandlingar med facket har inletts.

Läs mer i torsdagens papperstidning:

  • ”En sorglig dag för Vårgårda”

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.

veckansluncher